Bartın’ın en meşhur yemeklerini tadabileceğiniz mekanlar

Bartın
Bartın

Batı Karadeniz’in sakin ve huzurlu yerleşim yerlerinden biri olan, kıyı şeridinde sahile yakın doğal güzellikleri içinde Bartın’a çeviriyoruz rotamızı şimdi. Türkiye'nin birçok şehri gibi Bartın'ın da mutfak kültürü oldukça ilgi çekici diyebiliriz. Sizi çok merakta bırakmadan Bartın'ın meşhur yemeklerine ve Bartın'da ne nerede yenir hemen bakalım.

Ilıman bir iklime sahip olan Bartın her mevsim hem yabancı hem de yerli turistlerin ilgisini çekmiştir. Bizde bu Karadeniz’in sakin şehri Bartın’ın mutfağına bir göz atıp nerede ne yenir hep beraber keşfedelim. Pirinçli mantısı, pumpum çorbası, yumurtalı ısbutu, kabak burması ve amasra salatası ile turumuza başlıyoruz.

Türkan Hanımın Yeri

Türkan Hanım teyze eşi ve ailesiyle gelen herkesi memnun etmek için ekstra çaba harcayarak hizmet veriyor. Amasya’da çok fazla seçenek olmadığını belirtmekte fayda var. İlk olarak kahvaltının çok hızlı bir şekilde geldiğini söyleyebiliriz. Oturup sipariş vermenizle masanızın donatılması arasındaki zamana şaşıracaksınız : )

Facebook
Facebook

Birbirinden lezzetli kahvaltılıkların yanında gelen pişiler, börekler, yumurtalar ve menemenler ile çeşitlendirmek mümkün. Özellikle menemenin tadı damağınızda kalacak bizden söylemesi… Fiyat performans açısından oldukça uygun. Çay bardaklarınız boş görüldüğü an tekrardan doluyor. Kahvaltı dışında öğle ve akşam yemekleri içinde misafirleri mevcut. El açması mantılarının da imkanınız varsa mutlaka tadın deriz bizden söylemesi : )

Adres: Kum mahallesi Selahattin Eyüce caddesi Amasra Bartın

Amasra Sofrası

Karadeniz kıyılarında serin sularının balıklarından tatmadan Bartın’dan dönmek olmaz. Bunun için en gözde ilçesi Amasra’da Amasra Sofrası’nı sizler için derliyoruz.

amasra.net
amasra.net

Tüm mevsim balıklarını bulabileceğiniz tazecik hazırlanarak soflara geliyor. Ancak balık yanına alternatif arayanlar içinde unutulmamış çeşitler bol tutulmuştur. Hepsi birbirinden lezzetli yemekler mevcut taze ve hızlı bir şekilde sofralara geliyor. Fiyatlarının oldukça uygun olduğunu da söyleyebiliriz. Restoranın yıldızı ise tabi ki Amasra salatası.Özenle hazırlanmış her yemeğin yanına yakışan ve sunumuyla göz kamaştıran bu tadı da mutlaka yemeklerin yanında sipariş etmeyi unutmayın.

Adres: İskele caddesi Hamam sokak No:2/A Merkez Amasra Bartın

Haydar Usta Karadeniz Pide

Karadeniz’de pidelerin ne kadar çok tüketildiği hepimiz biliyoruz. Şimdi ise Bartın’da yiyebileceğiniz en güzel pidelerin adresi Haydar Usta’dayız. Pide dışında diğer türlerde yemekleri bulunsa da tercihiniz pideden yana olsun.

Facebook
Facebook

Şehrin aynı ismini alan Amasra pidesi özellikle tercih edilen en özel pidelerinden biri. Bolca domates, kaşar, kuşbaşı etle bir araya getirilmiş bol tereyağlı çıtır çıtır pideler sizleri bekliyor. Çalışanlarda güler yüzlü ve hızlı servisleriyle sizi oldukça memnun edecek.

Adres: Kum mahallesi General Mithat Ceylan caddesi No:19/A Amasra Bartın

Konak Kafe

Konak Kafe sahil yolu üzerinde durup rahat nefes alabileceğiniz ve huzurlu bir kaç saat geçireceğiniz bir sahil kafesi. Özellikle yaz aylarında buraya ziyaretiniz olduysa çeşit çeşit meyve aromalı dondurmalarını tercih edebilirsiniz. Manzarası görülmeye değer, tatlıları her zaman tazedir. Hiç olmazsa bir bardak çayla dahi uğramanızı tavsiye ediyoruz.

Facebook
Facebook

Adres: Kum mahallesi Küçükliman caddesi No:4/A Merkez Amasra

Merdane Kafe

Bartın’ın bir diğer sevilen lezzet durağı Merdane Kafe'deyiz şimdi. İsmi kafe olarak geçiyor olsa da burada bir restoranda bulabileceğiniz tüm lezzetler mevcut. Özellikle ev yemekleri konusunda birbirinden güzel lezzetleri menüsüne eklemişlerdir.

Çorbaları, ana yemekleri ve bunun yanında kahvaltıları ile günün her saati kapıları açık ziyaretçilerini ağırlamak için bekliyor. İştah kabartan bu lezzetlere ulaşmak ve unutulmaz tatlar denemek için sizde rotanıza bu güzel kafeyi mutlaka ekleyin.

Adres: Gölbucağı, Bülent Ecevit Bulvarı No:20 Merkez Bartın

Bartın'a özgü harika bir lezzet aşağıda:)

Bartın'ın iç ısıtan çorbası:Pastırmalı Pum Pum Çorbası