Baş dönmesine iyi gelen gıdalar

Baş dönmesi
Baş dönmesi

Zaman zaman yaşadığımız baş dönmeleri bazı hastalıkların habercisi olabilir dikkatli olmakta fayda var. Ancak doktorunuza danıştınız ve gerekli testleri yaptırdıysanız ve sonuçlarınızda bir problem çıkmadıysa baş dönmenizin sebebi stres, sıcaklar ve benzeri bir durum olabilir. Bu tip baş dönmeleriyle nasıl başa çıkılır Lokmacığınız anlatıyor!

Bal

Ancak baştan söyleyelim marketlerde satılanlardan bahsetmiyoruz elbette. Doğal bal olması gerekiyor. Eğer kan şekerinizin düşmesi sebebiyle başınız dönüyorsa doğal bal bu sorun için iyi bir çözüm olabilir. 1 tatlı kaşığı balı sıcak suya koyup içebilirsiniz.

Zencefil

Çok alakasız gibi görünse de zencefil kan akışını düzenleyerek beyne oksijen gitmesine yardımcı olan süper bir gıda. Özellikle taze zencefil kullanmanızı öneriyoruz. Mide bulantınız varsa ona da birebir gelecek. Bir parça zencefili sıcak suda 5 dakika kaynatıp bunu içebilirsiniz.

Nane yağı

Nane yağı hem mide bulantısına hem baş ağrısına hem de baş dönmesine çok iyi gelen mucize bir nimet. Peki nasıl kullanılır? Eğer mide bulantınız varsa bir bardak suyun içerisine bir damla güvendiğiniz bir markanın saf nane yağını damlatarak bu rahatsızlıktan kurtulabilirsiniz. Bileklerinize sürüp solumak ise baş dönmesine iyi gelecektir.

Bektaşi üzümü

Kurt üzümü olarak da bilinen bektaşi üzümü bol bol A ve C vitamini barındırır. Baş dönmesine de çok iyi gelen bitkisel çözümler arasında yer alıyor. Baş dönmeniz çok yoğunsa şu şekilde de kullanabilirsiniz:

1 bardak sıcak suyun içine 1 çay kaşığı Bektaşi üzümü tohumu ekleyin ve bir süre dinlendirin. Sonra süzerek bu suyu içebilirsiniz.

Ancak dikkat hamilelere üzüm çok fazla önerilmiyor, doktorunuza mutlaka danışın.

Kabak çekirdeği

İnsana hayatı zindan eden baş dönmesi eğer vertigodan kaynaklanmıyorsa özellikle bir avuç çiğ kabak çekirdeği çok iyi gelecektir. Düzenli tüketildiğinde bağışıklık sistemini de düzene sokmasıyla bilinen kabak çekirdeği bizce aynı zamanda çok lezzetli bir atıştırmalık!