Bayram şekeri aldığımız yıllara meydan okuyan mekanları tanıyoruz!

Bayram şekerleri
Bayram şekerleri

Hem Ramazan bayramlarının hem de Kurban bayramlarının en sevilenleri şekerlemeler, lokumlar, çikolatalar... Lokmacığınız bugün bayramlarda en çok ziyaret ettiği ve bayram çikolatası, şekeri, lokumu aldığı yerleri sizlerle paylaşıyor! Arasından birini ya da birkaçını seçin ve kendinizi şımartın. Herkese iyi bayramlar!

Hacı Bekir Zade Ali Muhiddin

Kahvenin yanına çifte kavrulmuş lokum arayışında olanlara şiddetle tavsiye ediyoruz. Bu sene Kurban Bayramı sıcaklara denk geldi. O sebeple Hacı Bekir'in demirhindi şerbetine de bayılacağınızı düşünüyoruz!

Adres: Hobyar, 1, Zahire Borsası Sk., 34112 Fatih/İstanbul.

Hicipoğlu Şekerleme

260 yıldır şekercilik yapan Hicipoğlu Şekerleme Kastamonulu bir aileye ait tatlı mı tatlı bir işletme! Mustafa Efendi ilk olarak helvalarını padişaha sunar ve padişah "ağzıma bayram geldi," der. I. Mahmud'a farklı farklı birçok lokum çeşidini sunar ve padişah onu Şekercibaşı yapar. O tarihten günümüze hiç değişmeyen lezzetiyle de harika lokumlar yapmaya devam eder.

Adres: Kuloğlu, Kıble Sk., 34134 Fatih/İstanbul.

Mısır Çarşısı

İstanbul'un en eski kapalı çarşılarından biri olan Mısır Çarşısı bayram alışverişleriniz için biçilmiş kaftan! Günümüzdeki yapı, 1660 yılında Eminönü Yeni Cami'nin de bânîsi olan Hatice Turhan Sultan tarafından yaptırılmıştır. Bayramda yapacağınız yemeklerde kullanacağınız baharatları taze taze buradan alırsanız ciddi bir fark olacağına garanti veriyoruz.

Adres: Rüstem Paşa, 34116 Fatih/İstanbul.

Kurukahveci Mehmet Efendi

1871 yılından beri adeta sanat yaparcasına hiç yorulmadan bıkmadan kahvelerimizi üreten Kurukahveci Mehmet Efendi'ye bir teşekkürü borç biliriz. Bayramda ağızlar şenlensin, dostluklar daha da bağlı şekilde devam etsin. Bir kahvenin 40 yıllık hatrı var, kahvelerimiz bu bayram da Kurukahveci Mehmet Efendi'den!

Adres: Tahmis Sk., 66, Eminönü/İstanbul.

Gold Çikolata

"Lokmacım ben bayramda şeker ve lokum değil çikolatayı tercih ediyorum!" diyenler için harika bir tavsiyemiz var. Gold çikolata yıllardır aynı yerinde harika ve çeşit çeşit çikolatalarla her bayram olduğu gibi bu bayram da yanımızda!

Adres: Tahmis Sok no:38 Eminönü/Fatih/İstanbul.