Bazı insanlar acıyı neden hissetmiyor?

​Bazı insanlar acıyı neden hissetmiyor?
​Bazı insanlar acıyı neden hissetmiyor?

Bazılarımız acıyı hiç hissetmeden yerken bazılarımız ise kokusuyla bile rahatsız oluyoruz. Peki ama acı sever insanlar nasıl oluyor da yanmadan kolayca acı tüketebiliyor? Diye merak edip bilimsel araştırmasını yaptık hadi gelin birlikte bakalım.

Bazı insanlar acı yerken sanki tatlı yiyormuş gibi hiç bir şey hissetmiyor. Hatta karşısındaki kişiyi gerçekten acı hissetmediğine inandırmaya çalışanlar bile var. Acıya dayanamayanlar için imkansız gibi görünen bu durumunun ise elbette bir bilimsel açıklaması var.

Dilimiz, tatlıyı, tuzluyu, ekşiyi ve acıyı farklı noktalardan hissediyor. Her tat kendi bölgesinde yer alan hücreler tarafından algılanarak beyne onun nasıl bir tat olduğunu iletiyor. Peki nasıl oluyor da acıyı çok seven insanlar bu tadı algılamıyor? Biberin içerisinde yer alan kapsaisin, hücrelerin içerisinde kalsiyum ve sodyum oluşmasına sebep oluyor. Bunun sonucunda ise hücreler beyne acının yerini söyleyerek nasıl bir tat olduğunu anlatıyor. Ancak üst üstte acı yenildiği zaman hücre kendisini kapatarak beyne sinyal yollamıyor. İşte tüm bu olanlardan sonra tat alma hücreleri, canlılığını yitiyor. İşte tüm bunlara bağlı olarak da acı severler bizlerin hissettiği kadar acı hissedemiyor.