Bazı yiyecekleri yememizin altında yatan neden ne?

​Bazı yiyecekleri yememizin altında yatan neden ne?
​Bazı yiyecekleri yememizin altında yatan neden ne?

Bazen farkında olmadan bazı yiyecekleri daha fazla yemek isteyebiliyoruz. Genellikle canımız çekti diye geçiştirsek de bunu hepsi için söylemek pek mümkün olmuyor. "Peki ama bazı yiyecekleri daha fazla tüketmemizin başka sebebi ne?" Diyorsanız işte bazı yiyecekleri neden tükettiğimizin cevabı...

Tuzlu yeme isteği

Genellikle fazla tuzlu yemeyen biriyseniz ve canınız tuzlu bir şeyler istiyorsa o zaman bunun sebebi sodyum eksikliği! Çünkü tuzda çok fazla sodyum var ve vücudunuz ona iyi gelecek olan formülü iyi biliyor.

Peynir tüketme isteği

Hemen hemen hepimiz kahvaltıda peynir yiyoruz ancak burada bahsettiğimiz peynir tüketme isteği normalden daha fazla. Vücudumuzda eksik olan omega-3 yağ asitleri peynirde bulunduğu için beynimiz daha fazla peynir yememeniz için bizleri harekete geçiriyor.

Çikolata tüketme isteği

Hepimiz çikolatayı seviyoruz ancak bazıları her öğünde paket paket çikolata yiyor. İşte bu tarz kişilerin aşırı çikolata tüketmesinin altında yatan sebep çinko ve magnezyum eksikliği!

Ekmek tüketme isteği

Durup dururken mutfağa gidip ekmeğin ucundan bölerken kendinizi bulup ardından bir bütün ekmeği yediğinizi fark ediyorsanız insülin direncinizle alakalı bir sorun olabilir. Bu sebeple en yakın hastaneye gidip değerlerinize baktırmanız daha sağlıklı olacaktır.

Meyve ve sebze tüketme isteği

Gün içerisinde meyve ve sebzeleri mecburen bir şekilde yiyoruz. Ancak daha fazla yeme isteğiniz varsa bunun altında yatan neden büyük ihtimalle C vitamini eksikliği. Bu sebeple C vitamini alabilir veya C vitamini yönünden zengin gıdaları tercih edebilirsiniz.