Ben bunu yerim dedirten 5 börek tarifi

börek
börek

Hamur işi denilince akıllara çıtır çıtır börek tarifleri gelir şüphesiz. Birçok çeşidi olan tava böreğinden tepsi böreğine, peynirlisinden patateslisine birbirinden lezzetli çeşitleriyle herkesin gözdesi olan böreklere lezzetinden sunumuna kadar yepyeni bir form kazandırmaya hazır mısınız? Bazen kahvaltıda çıtır çıtır dumanı üstünde en lezizinden bir sabah keyfi olur. Bazen, çocuğu okuldan gelen anneler için doyurucu bir öğün, bazen ansızın gelen misafire çayın yanına şipşak hazırlanan tadına doyum olmayan bir kurtarıcı bazen de altın günü tabaklarının gözdesi oluverir tarifi sır börekler. Yani diyeceğimiz o ki, çeşit çeşit halleriyle günün her anında yiyebileceğiniz birbirinden güzel börek tarifleri için hazır olun.

Peynirli, patatesli, kıymalı,ıspanaklı,sodalı ve daha birçok çeşidi olan böreklerin birbirinden güzel tarifleri olduğuna hiç şüpheniz yok biliyoruz:)

Çeşit çeşit, çıtır çıtır, yumuşacık puf puf… Hangisini yapsam diye karar veremeyeceğiniz beş nefis börek tarifi sizlerle!Sizi zor bir seçime soktuğumuz için üzgünüz, ama bu birbirinden lezzetli tatlarla buluşturduğumuz için bir o kadar da mutluyuz.

Buyursunlar!

Onsuz olmaz dedik onunla başladık : Gerçek Su Böreği

Börek denilince akıllara onun adı gelen, lezzetiyle yumuşaklığıyla küçükten büyüye herkese kendini sevdiren bir börek tarifi ile sizlerleyiz. Tabii ki su böreğinden bahsediyoruz. Elde açılan incecik yufkaları ve bol peynirli iç harcıyla hem çok lezzetli hem de biraz zahmetli… Ama lokma sizin için kolları sıvadı ve gerçek su böreği tarifini evde kolayca yapabileceğiniz şekilde hazırladı.

Gerçek su böreği nasıl yapılır?

Çıtır çıtır bir lezzet: Pratik kalem böreği

Sigara böreği olarak da bilinen kalem böreği çocuklar için atıştırmalık bir şeyler hazırlamak isteyenlerin kurtarıcısı olacak. Hem yapımı kolay, hem bol malzemeli iç harcıyla doyurucu, hem de çıtır çıtır lezzetiyle tam yemelik! İç harcını kendinize göre değiştirebilir en pratik şekilde hemencecik hazırlayıp servis edebilirsiniz.

Pratik sigara böreği tarifi:

Hemencecik kapıda biten mmisafir böreği: Ispanaklı tava böreği

Arayıp çaya geliyorum diyen ve hemencecik kapıyı çalan çat kapı mesafeleri için tatlı bir telaşa giren ev sahiplerini unutmadık bu kez de onlar için kolları sıvadık. Hem lezzetli, Hem pratik, hem de misafirinizin daha var mı diyeceği bir börek tarifi oldu. Hazır yufka ile en kolay şekilde hazırlayabileceğiniz ıspanaklı tava böreği .

Tava böreği nasıl yapılır?

Bu leziz tava böreği sunumuyla da göz dolduracak. Yanına çay demlemeyi de unutmayın. Şimdiden ellerinize sağlık.

Tatlı tadında: Çikolata sürprizli börek

Hemen hemen her zaman evinizde olabilen birkaç malzeme ile yapılabilecek pratik ve lezzetli bir börek tarifi. Kahvaltıların vazgeçilmezi, çay ve bayram sofralarının iddialı alternatif böreği, çikolata düşkünlerini dikkate almadan hazırlamak olmazdı. Tatlı ihtiyacımızı da karşılayan bu tarifi, çıtır oluşu ve fıstıklı sunumuyla çok seveceksiniz. Hem çocuklar için hem de misafirlerimiz için kolayca hazırlayabileceğiniz çikolata sürprizli börek çayın yanına çok yakışacak. Çocuklar zaten bayılacak, bizden söylemesi…

Çikolatalı börek nasıl yapılır?

Hem gösterişli hem doyurucu: Kıymalı fiyonk börek

Siz de böreğin çıtır çıtır tadına mest olmak, çörek otu tanelerinin güzelliğinde kaybolmak ve mükemmel lezzet deneyimine şahit olmak istemez misiniz?

Hazır yufka ile yapabileceğiniz en şık börek tarifi sizlerle. Kısa sürede hazırlayacağınız kıymalı fiyonk börek hem gösterişli, hem doyurucu hem de lezzetli… Küçükten büyüye herkesin gönlünde yeri olan böreği kolayca hazırlayabilir, şık sunumuyla misafirlerinizi kendinize hayran bırakabilirsiniz. Kahvaltılarda, yemek sofralarında, altın günlerinde, ikindi çayında; günün her anında sizinle olabilir.

Fiyonk börek tarifi:

Afiyet olsun:)