Ben bunu yerim dedirten lezzetler köşesi; birbirinden lezzetli 10 kek tarifi

​Ben bunu yerim dedirten lezzetler köşesi; birbirinden lezzetli 10 kek tarifi
​Ben bunu yerim dedirten lezzetler köşesi; birbirinden lezzetli 10 kek tarifi

Ben bunu yerim dedirten lezzetler köşesinde en sevilen lezzetleri derlemenin, bizim için oldukça keyifli bir durum olduğunu söyleyerek başlayalım bu yazımıza istedik. Kek, gündelik telaşemiz içinde oldukça kolay yapabildiğimiz ve tüm aile bireyleri tarafından küçük büyük gözetmeksizin oldukça sevilen bir lezzet olduğundan sıklıkla mutfaklarımızda üstünde dumanı, buram buram kokusuyla kendine yer bulan eşsiz bir lezzet.

Söz konusu kek tarifleri olduğunda, her damak tadına uygun geniş bir lezzet yelpazesini oluşturan birbirinden nefis tarifler oluşu da bizi her daim keyifli çay sohbetlerimizin yanına lezzetli mi lezzetli bir kek çırpmaya meyil ettiriyor demek pek de haksız olmaz. Çikolatalısı, vanilyalısı, meyvelisi, kuruyemişlisi daha doğrusu klasik kek tarifinin içine ne atarsak atalım bir lezzet bombardımanına dönüşmesi, mutfakla ilgili bizim en sevdiğimiz durumlardan biri.

Tam da bu sebeple Lokma, birbirinden nefis kek tariflerini derlediği bu yazıda; hiç zannetmemekle beraber kek sevmeyen varsa dahi keki sevdirmeye oldukça niyetli. Bu yazımızdan sonra uzun ve keyifli çay sohbetlerinde, her daim dost meclislerinin fahri üyesi olarak sofralarımızda birer dilim kek yerini almaya hazır olacak.

Islak kek tarifi

Listede her diliminde çikolataya doyabileceğimiz, genel kek tariflerinin aksine ıslak kıvamıyla bir defa yiyenin bir daha aklından çıkaramadığı; beş çaylarının en olmazsa olmazı olan ıslak kek tarifine en üst sırada yer vermemizin nedeni bir saygı duruşu olarak da düşünebiliriz. Tam kıvamında bu tarifimizle bu defa gerçekten ‘ıslak kek’ yemeye hazır olun.

Islak kek
Islak kek

Çikolataya doyum vakti; ıslak kek tarifi

Çilekli yaz keki tarifi

Yazın gelişi kimileri için deniz, kum, güneş demek olsa da bizler gibi yemek meftunları için tezgahlarda yerini alan birbirinden lezzetli yaz meyveleri olduğundan hiçbir şüphemiz yok. Çilek, bu yaz meyveleri içinde tatlılara, reçellere, meyve sularına en çok yakışanlardan biri. Şimdi çileğin nefis aromasını, puf puf bir kek tarifinde yıldızlaştırma vakti.

Çilekli yaz keki
Çilekli yaz keki

Çileğin nefis aroması sahneye; çilekli yaz keki tarifi

Ispanaklı fıstıklı kekçikler tarifi

Biz bu tarifimize kendi içimizde yeşil rüya adını verdik. Yemyeşil ıspanakların ve fıstığın bir araya gelerek nasıl böyle bir lezzet şöleni yaratabildiği hususunda biz dahi bir yorum getiremezken, sizlere yalnızca bu lezzeti mutlaka deneyimlemeniz gerektiğini söyleyebiliriz. Sofralarımıza renk katmanın şimdi tam vakti.

Ispanaklı fıstıklı kekçikler
Ispanaklı fıstıklı kekçikler

Hindistan cevizli portakal pelteli kek tarifi

Hindistan cevizi kokusunun tek aşığı bizler değiliz değil mi? Mutfağa yayılmaya başladığı anda kendinizi egzotik, serin bir ada tatilinde hissetmenize neden olan hindistan cevizi kokusu, portakal ile birleşince bambaşka bir boyuta taşındığını da kabul ettiğimiz bu tarifimizle peltemizin o yumuşacık kıvamına ve kekimizin mis gibi kokusuna doyum olmayacak bir lezzet tufanına girmiş bulunuyoruz.

Hindistan cevizli portakal pelteli kek
Hindistan cevizli portakal pelteli kek

Egzotik bir ada tatilindeymişçesine; hindistan cevizli portakal pelteli kek tarifi

Red velvet: Kırmızı kadife kek tarifi

Gözlerinizi kapatın ve her çatalda, kadife yumuşaklığında enfes kıvamlı bir kekin tadına varabildiğinizi hayal edin. İşte bu his yalnızca hayallerde kalmasın diye Lokma’nın size tüm dünyada red velvet cake olarak bilinen, eşsiz bir kırmızı kadife kek tarifi var. Rengine ayrı, lezzetine ayrı hayran olduğumuz bu lezzete merhaba deyin.

Red velvet: Kırmızı kadife kek
Red velvet: Kırmızı kadife kek

Gazozlu vegan kek tarifi

Vegan okurlarımızı unutmamız mümkün mü hiç? Yumurtasız, sütsüz kekin kıvamı nasıl olacak endişesine kapılmadan, gönül rahatlığıyla yapıp kendinizi çay saatlerinize eşlik edecek leziz mi leziz bir dilim kekten mahrum etmemeniz için Lokma burada. Gazozun lezzetli aromasıyla bambaşka bir tat kattığı gazozlu vegan kek tarifimiz, gönülleri fethetmeye geliyor.

Gazozlu vegan kek
Gazozlu vegan kek

Vegan okurlarımıza özel; gazozlu vegan kek tarifi

Karamel soslu havuçlu kek tarifi

Kekin her çeşidini oldukça fazla seviyor olsak da annelerimizin yaptığı havuçlu kek tariflerinin bir başka olduğunu artık itiraf edelim mi? Tarçının o baş döndüren kokusuna, karamelin lezzetine ve havucun faydalarına doyum olur mu bilinmez lakin şefin seçimi olan bu tarifimizden sonra bildiğiniz tüm kek tariflerini bir süre rafa kaldırmanız epey olası.

Karamel soslu havuçlu kek
Karamel soslu havuçlu kek

Klasik lezzete, modern yorum; karamel soslu havuçlu kek tarifi

Financiers cake tarifi

Bilinen kek tariflerinin dışında, kilometrelerce öteden bir önerimiz var bu defa. Fransa’da şeklinin külçe altına benzetilmesinden dolayı finansçı keki olarak bilinen financiers cake görüntüsüyle külçe altına benziyor mu yorum sizlerin lakin lezzetiyle altından bile değerli olduğuna Lokma olarak bizler kefiliz.

Financiers cake
Financiers cake

Altın kadar değerli; financiers cake tarifi

Ananaslı ters yüz keki tarifi

Tropikal meyvelerin gönlünüzdeki yeri nedir tam bilemesek de bizlerin kalbini çoktan çaldıklarından farklı farklı tariflerde kendilerine yer vermeye bayılıyoruz. Bu defa Güney Amerika’da ortaya çıkmış eşsiz bir lezzet olan ananası mutfaklarımızda nefis mi nefis bir kek tarifi için onur konuğu olarak ağırlıyoruz.

Ananaslı ters yüz keki
Ananaslı ters yüz keki

Taa uzak yollardan, koştum geldim senin kollarına; ananaslı ters yüz keki tarifi

Kayısılı kırıntılı kek tarifi

Kekin,crumble ile buluştuğunu hayal edebiliyor musunuz? Ya da böyle bir durumda ortaya çıkacak olan lezzetin aklınızı ne denli başından alacağını? Biz listemizin sonuna bıraktığımız kayısılı kırıntılı kek tarifimizde bu soruların cevabını sizlere verelim istedik, hiç lafı uzatmadan cevabı bulmaya sizleri mutfaklara davet ediyoruz.

Kayısılı kırıntılı kek
Kayısılı kırıntılı kek

Kayısının en lezzetli hali; kayısılı kırıntılı kek tarifi