Beyaz çikolata nasıl beyaz oluyor?

Beyaz çikolata nasıl beyaz oluyor?
Beyaz çikolata nasıl beyaz oluyor?

Çikolata türleri arasında en lezzetlisi olan beyaz çikolata, rengiyle birçok kişin dikkatini çekiyor. Sahi çikolata kakaodan yapılıyorsa ve kakaonun rengi kahverengiyse beyaz çikolata nasıl beyaz oluyor? Eminim birçok kişi bu sorunun cevabını merak etmiştir. Hadi gelin beyaz çikolata renginin sırrını açığa çıkaralım.

Beyaz çikolata, hem lezzeti hem de görüntüsüyle diğer çikolatalar arasında farklılaşıyor. İlk kez 1930'lu yıllarda yapılan beyaz çikolata, süt tozu kullanımıyla bulunmuş bir yiyecek. O yıllardan beri tüm dünyaya yayılan ve hemen hemen herkes tarafından sevilen beyaz çikolata, birçok kişinin aklına aynı soruyu getiriyor. Çikolata kahverengi ise beyaz çikolata nasıl beyaz oluyor? Yoksa beyaz çikolatanın ham maddesi kakao değil mi?

Bildiğimiz sütlü ve bitter çikolatalar kakaonun işlenmesiyle elde ediliyor ve bu sebeple renkleri kahverengi oluyor. Hatta kakao oranına göre tatlarında da farklılık oluyor. Ancak beyaz çikolata kakao parçacıklarından değil kakao yağı, şeker, süt ve tatlandırıcılarla yapılıyor. Bu sebeple kakaonun rengini değil tüm bu karışımların sonucu olan beyaz rengini alıyor. Bundan dolayı birçok kişi için beyaz çikolata, çikolata kategorisinde yer almıyor.