Beyin sağlığınızı gıdalarla korumanın yolları: Beyne iyi gelen gıdalar

Beyin sağlığı
Beyin sağlığı

Beyin sağlığı, düşünce süratinizden hafızanıza kadar her şeyi etkileyen bir sirk gibidir! Ve bu sirkteki yıldızlar, yiyeceklerdir. Beyin akrobasisi için bu sağlıklı gıdalar, konsantrasyonunuzu artırmak için harikalar yaratır. O halde, beyin maratonunun en lezzetli sırrını keşfetmeye hazır olun!

Kakao

Şaşırtıcı bir gıdayla başlayalım. Kakao belki de hepimizin çok sevdiği bilişsel hafızayı destekleyen dünyanın en lezzetli besinlerinden biri. %70 üzeri bitter çikolata kan akışını hızlandırarak beynin daha iyi çalışmasına yardımcı olur.

Yaban mersini

Kendisi küçük etkisi büyük! Çok yüksek miktarlarda antioksidan içeren yaban mersini beyni strese karşı ciddi oranda korur. Ayrıca hafızayı da destekleyerek sinir sistemine katkı sağlar.

Zerdeçal

Belki de birçoğumuzun evinde yemeklere renk ve lezzet vermek için kullandığımız bu baharatın bir sürü yeteneği var! Ancak baştan uyaralım piyasada maalesef zerdeçalın içerisine farklı birçok şey karıştırılabilir. Biz özellikle taze zerdeçalı öneriyoruz. Beynin kan akışını yükselten zerdeçal aynı zamanda depresyona da iyi gelir.

Brokoli

Brokoli her ne kadar herkes tarafından sevilmese de vücutta birçok önemli görevi olan bir sebze. Brokoli beyin hücrelerinin çoğalmasını sağlar ve vücutta yeni hücreler oluşturur.

Ceviz

Magnezyum, folat, DHA ve omega-3 başta olmak üzere bir çok vitamin ve mineral içeren ceviz beynin düzenli çalışmasına yardımcı olur. Enflamasyonu yani vücuttaki iltihaplanmayı önler, uykuyu ise düzene sokar.