Bir masanın etrafında: Bayram kahvaltısı için birbirinden nefis 10 tarif

bayram kahvaltısı
bayram kahvaltısı

Kahvaltı... Sizi bilmiyoruz lakin kahvaltı Lokma'da her daim günün en sevilen öğünüdür. Keyifle içilen bir bardak çaya gündelik yoğunluktan ve hayat telaşesinden hızlıca eşlik eden tost bile en sevdiğimiz şeylerden biridir bizim için. Kahvaltıyı bu denli severken de hafta sonu kahvaltılarının ve özel gün kahvaltılarının bizler için öneminin ne denli büyük olduğunu anlamamak pek de mümkün gibi değil. Özellikle de bayram kahvaltıları söz konusu oldu mu akan suların durduğu Lokmacığınız bu yazısında sizler için bayram kahvaltısı için birbirinden nefis 10 tarif derledi ve sizlere de yalnızca damak tadınıza en uygun olanı seçmesini bıraktı.

Kahvaltılık tarifler konusunda pek de mütevazı olamayacağımız tarif defterimizden bayramın coşkusunu kahvaltı sofralarına yansıtabileceğiniz birbirinden nefis tariflerimizi sizlerin beğenisine sunduğumuz bu yazımızdan sonra bayram sofralarınıza Lokmacığınız için de bir servis açıp bayram sabahı bizleri de anmayı unutmayın.

Küçük büyük demeden tüm ev ahalisini bir masanın etrafında aynı coşkuyla otururken gördüğümüz ender günlerden biri olan bayram sabahlarını tıpkı eski günlerdeki gibi bir şölene çevirmenin en leziz ve en basit yolu; özenli bir kahvaltı sofrası hazırlamaktan geçiyorsa şayet. Hepinizi şöyle alalım.

Patatesli zeytinli rulolar tarifi

Evlerimizde en sık tükettiğimiz sebzelerden biri olan patatesi kahvaltı sofralarının yıldızı ile buluşturduk. Ortaya da akıllardan silinmesi epey zaman alacak bir lezzet şöleni çıkardık. Bayram kahvaltılarına yakışacak bu tarifimizle siz her kahvaltıyı bayrama dönüştürebilirsiniz.

Patatesli zeytinli rulolar nasıl yapılır?

Kavurmalı ekmek üstleri nasıl yapılır?

Tüm Kurban Bayramı boyunca günde üç öğün kavurma yemekten mide zafiyeti geçirecek olsak da bir Kurban Bayramı klişesi olarak kavurmalı tarifler serimizde kahvaltı sofralarına epey yakışacak bir lezzete de yer verelim istedik.

Kavurmalı ekmek üstleri tarifi

Krepten börek tarifi

Kahvaltı sofralarının yıldızı krep bu kez de krepten börek tarifi ile huzurlarınızda... Ne yaparsak yapalım annelerimizin krepinin kıvamını bir türlü yakalayamadığımız krep yapma girişimlerine Lokma tarifi ile son. Bu bayram anneler oturacak, krep yapma işi bizlerde.

Krepten börek nasıl yapılır?

Mayalı poğaça nasıl yapılır?

Annelerimizin büyüleyici tariflerinden biri de puf puf kabaran anne poğaçalarıdır. Mayalı poğaçanın en leziz tarifi nerededir? Diyenler sıkı dursun. Lokmacığınız sizin için bayram kahvaltılarında mis gibi kokan poğaçaları çoktan hazırladı.

Mayalı poğaça tarifi

Böğürtlen reçeli tarifi

Kahvaltı sofralarının baş tacıdır reçeller. Hele ki hazır değil de ev yapımı oldu mu değmeyin keyfimize. Bayram sofralarında da yine sofranın yıldızı olması muhtemel bir reçel tarifi ile karşınızdayız. Tabii küçük bir farkla bu tarifimiz biraz daha vakit alabilir. O sebepten arefe gününden yapmak daha doğru olabilir.

Böğürtlen reçeli nasıl yapılır?

Avokadolu ekmekler nasıl yapılır?

Bayram sofralarında dahi formuna dikkat edenleri unuttuğumuz sanıyorsanız bu bizi üzer. Avokadolu ekmekler bizim fit tarifler listemizin en favori tarifi. Kahvaltı sofralarında farklı lezzetler arayanlar için de gerçek bir lezzet şöleni olan bu tarifimizle kalori hesaplarına ve klişe tariflere veda vakti.

Avokadolu ekmekler tarifi

Taze fasulye kavurmalı ve reyhanlı kiş nasıl yapılır?

Fransız mutfağının en sevilen tariflerinden biri olan kiş, kahvaltı sofralarına ne denli yakışır bunu yalnızca 'Taze Fasulye Kavurmalı ve Reyhanlı Kiş' tarifimizi deneyenler bilir. Karadeniz mutfağını ve Fransız mutfağını tek potada erittiğimiz bu tarifimizle biraz da sofralar da füzyon mutfak vakti...

Taze fasulye kavurmalı ve reyhanlı kiş tarifi

Fırında ekmek üstü nasıl yapılır?

Fırında yapılan tarifler hem sağlık açısından hem de lezzet açısından genellikle Lokma mutfağının ilk seçimleri arasında yer alıyor. Bayram sofralarında da benzer bir hassasiyet gözetenler için fırında ekmek üstü tarifi ile sağlıklı bir kahvaltılığa ne dersiniz?

Fırında ekmek üstü tarifi

Pratik tart tarifi

Tek lokmalık yiyecekler ister kahvaltı sofrası olsun, ister akşam yemeği bizim en sevdiğimiz tariflerin başında yer alıyor. Sofrada şık duran, mideyi yormayan, ne kadar yedik? Hesabını kolayca yapabileceğimiz tek lokmalık pratik tart tarifi ile bayram sofralarında kalori hesabını rafa kaldırmaya var mısınız?

Pratik tart nasıl yapılır?

Tatlı patates ve keçi peynirli pate tarifi

'Lokmacığım bayram sofrasına yaraşır farklı bir tarif olsun ama hepimizi mest etsin' diyenler buraya. İşte o lezzeti elbette ki sona sakladık. Tatlı patates ve keçi peynirinin bir araya gelerek aklımızı başından aldığı bu tarifle en unutulmaz bayram kahvaltınızı yapmaya hazır mısınız?

Tatlı patates ve keçi peynirli pate nasıl yapılır?