Bitkilerinize evde doğal gübre yapın!

Evde doğal gübre yapımı
Evde doğal gübre yapımı

Evde çiçek yetiştirmeyi sevenler, "çiçeklerim uzun süre yaşasın, hep capcanlı renkleriyle açsın!" diyenler için bugün Lokmacığınız harika bir yazı hazırladı. Çiçekler nasıl daha çok açar? Evde çiçekler için doğal gübre nasıl hazırlanır? gibi soruların cevaplarını veriyoruz!

Sebze kabukları

Sebze kabuklarını elbette direkt olarak çiçeklerin dibine koymayacağız. Mesela kabak ve patlıcan kabuklarını soydunuz. Bu kabukları bir kavanozun içine alın ve üzerlerini geçecek kadar oda sıcaklığında su ekleyin. 12 saat kadar beklettikten sonra çiçeklerinizi bu su ile sulayın. Bu doğal bir gübre işlevi görecek ve çiçeklerinizi canlandıracak.

Maden suyu

"Lokmacım çiçeklere maden suyu verirsek ölürler!" dediğinizi duyduk bile. Maden suyunu açar açmaz verirsek biraz zarar görebilirler ancak kapağı açılıp 2-3 saat nekletilmiş maden suyu, içerisinde bulunan mineraller sayesinde çiçeklerinize canlılık ve parlaklık katacaktır.

Yumurta

Yumurtaları elbette direkt olarak kullanmıyoruz. Ancak sabahları haşladığınız yumurtaların suyunu atmayıp soğuyana kadar bekler ve bu suyu çiçeklerinize düzenli bir şekilde verirseniz çiçeklerinizdeki gözle görülür farkı hemen hissedeceksiniz.

Pirinç

Öncelikle şunu söyleyelim. Pirinci yıkadığınız ilk su kullanılmaz! İkinci ve üçüncü su kullanılır. Pirinçlerinizi bir güzel yıkadınız. Daha sonra bir kabın içerisine alın ve üzerini geçecek kadar su ekleyin. 1 saat beklettikten sonra pirinçleri suyuyla beraber blenderdan geçirin. Ve ardından süzün. Bu suyu çiçeklerinize haftada 1 kez verdiğinizde hem yeni çiçekler açacaklar hem de yaprakları parlayacak.

Muz kabuğu

Özellikle orkideler için en çok verim aldığımız tariflerden biri de bu! Muz kabuklarını bir kavanoza alın ve üzerini geçecek kadar oda sıcaklığında su ekleyin. Bunu mümkünse 20 saat kadar böyle bekletin. Ardından çiçeklerinizi bu su ile sulayın. Yalnız bu tarif, düzenli uygulandığında işe yarayan bir tarif o yüzden haftada 1 kez bunu mutlaka uygulamanızı tavsiye ediyoruz.

Bu tarifler bizim çiçeklerimize çok iyi geldi ancak çiçeklerinizin düzenli bakımını yapmak çok önemli. Çiçeklerinizin hangi toprakta daha rahat yaşayacağını siz daha iyi bilirsiniz ve ona göre çiçeklerinizin toprak bakımlarını yaparsınız. Ardından bizim verdiğimiz tarifleri uygulayın ve çiçeklerinizdeki farkı gözlerinizle görün!