Boğaz iltihabına iyi gelen yöntemler

​Boğaz iltihabına iyi gelen yöntemler
​Boğaz iltihabına iyi gelen yöntemler

Bugünlerde hepimiz hastayız! Bazılarımızın ateşi var bazılarımızın ise boğaz ağrısı zirvede. Biz bugün kendi denediğimiz ve faydasını gördüğümüz boğaz ağrısına, boğaz iltihabına ve boğaz acısına iyi gelen yöntemleri sizlerle paylaşacağız. Deneyecek herkese şifa diliyoruz.

Kronik faranjit için

Eğer sürekli faranjit yaşıyorsanız bu formül size çok iyi gelecek.

Kaynayan 1 su bardağı suya 1 tatlı kaşığı adaçayı ve 1 tatlı kaşığı ebegümeci ilave edin. Altını ve kapağını kapatıp 10 dakika demlenmeye bırakın. Ardından süzün. Günde 2 defa sabah kahvaltıdan 10 dk önce, akşam da yatmadan önce gargara yapın. Her gün mutlaka taze olarak hazırlayın.

Yutkunurken boğazım acıyor Lokmacım

Eğer yutkunurken boğazınız çok acıyorsa bizim severek uyguladığımız bir tarifi sizinle paylaşalım. 1 su bardağı kaynamış suyun içine 1 tatlı kaşığı -varsa kestane- bal ve yarım limon suyunu sıkın. Bunu gün içinde 2-3 defa tüketebilirsiniz. Boğazdaki acıyı ciddi oranda hafifletiyor.

Eğer boğazınızda ağrı varsa!

Şimdi söyleyeceğimiz her şey boğaz ağrısına iyi gelir ancak bunları ılık bir şekilde tüketmek önemli.
-Sarımsaklı tavuk suyu çorbası
-Nane çayı
-Zencefil çayı
-Ihlamur
-Buhar banyosu yapmak
-Uyurken odada hava nemlendiricisi kullanmak

Boğaz kaşıntısından kurtulmak için

Eğer boğazınızda ciddi bir kaşıntı varsa tüm diğer maddelerde olduğu gibi öncelikle bir doktora başvurmanızda fayda var. Boğaz kaşıntısı alerjiden de kaynaklı olabilir. Eğer alerji kaynaklı değilse bu yöntemler işe yarayabilir:

-Tuzlu su gargarası yapmak
-Zencefilli bal tüketmek
-Boğaza nane yağı sürüp sarmak
-Nazal yıkama yapmak