Bu besinleri tüketerek vücudunuzdan nikotini temizlemek mümkün!

Vücuttan nikotini uzaklaştıran gıdalar
Vücuttan nikotini uzaklaştıran gıdalar

Uzun yıllar sigara içen ve sigara içilen ortamlarda bulunan kimseler ciğerlerinde bulunan nikotinden bu besinler sayesinde kurtulabilir. Sigaranın sağlığa ne denli zararlı olduğunu biliyorsunuz ancak bu alışkanlığınızı terk edemiyorsanız sigaranın verdiği zararı minimuma indirmek için vücudunuzda depolanan nikotinden kurtularak işe başlayabilirsiniz. İşte karşınızda vücuttan nikotini temizleyen gıdalar!

İÇİNDEKİLER

Su

Vücutta depolanan nikotini dışarı atmanın en kolay yollarından biri bol miktarda su içmek. Su yalnızca nikotinin değil vücutta bulunan tüm zararlı maddelerin dışarı atılmasında büyük rol oynuyor.

Bal kabağı

Sonbaharın ikinci yarısında tezgahlara gelmeye başlayan ve kış boyunca birçok yerde karşımıza çıkan bal kabağı, beta karoten açısından son derece zengin bir besin. Beta karoten ve A vitamini açısından avantajlı bir besin olan bal kabağı vücutta depolanan nikotinin dışarı atılmasında son derece etkili.

Havuç

Antioksidan ve karotenoid bakımından son derece zengin bir besin olan havuç, vücuttaki nikotinin dışarı atılmasında son derece etkili. A vitamini açısından da son derece zengin bir besin olan havuç, nikotinin cilde verdiği zararları minimuma indirmek konusunda da oldukça faydalı.

Kivi

Bilinen en iyi C vitamini kaynaklarından biri olan kivi, nikotinin en büyük düşmanları arasında. Sigara kullanan kişiler nikotine bağlı olarak yaşadıkları A,C ve E vitamini kayıplarını gidermek için bol miktarda kivi tüketebilir. Böylelikle hem vitamin kaybını giderebilir hem de vücuttan nikotini atabilirler.

Portakal

Tıpkı kivi gibi iyi bir C vitamini kaynağı olan portakal kanı yenilemeye yardımcı olan gıdaların başında yer alıyor. Bu sebeple de vücutta depolanan nikotini de vücudumuzdan uzaklaştıran portakal içerisinde bulunan fitokimyasal ve flavonoidler ile de kansere karşı ciddi bir set çeken gıdaların başında.

Brokoli

Ciğerlerde ciddi tahribatlara sebep olan nikotinle savaşmak için tüketilmesi gereken besinlerin başında yer alan brokoli, tıpkı kivi ve portakal gibi C vitamini yönünden zengin gıdaların da başında yer alıyor.

Kara lahana

Karadeniz mutfağının en temel malzemelerinden biri olan kara lahana, antioksidan özelliği yüksek bir gıda olmasından sebep vücutta biriken nikotinin ve tüm zararlı radikallerin dışarı atılmasını sağlıyor.

Ispanak

Bilinen en iyi demir ve folik asit kaynaklarından biri olan ıspanak, içerisinde bulundurduğu folik asit sayesinde tütünün tadını son derece değiştiriyor ve sigarayı içilmeyecek bir hale getiriyor. Aynı zamanda vücuttan nikotinin uzaklaştırılmasına da yardımcı olan ıspanak sigara içenlerin beslenme rutinlerinde mutlaka olması gereken besinlerden biri.