Bu besinlerle vücuttan nikotini atmak çok kolay!

Bu besinlerle vücuttan nikotini atmak çok kolay!​
Bu besinlerle vücuttan nikotini atmak çok kolay!​

Uzun zamandır sigara kullanıyor veya sigara içilen ortamda bulunmak zorunda kalıyorsanız bazı besinlerle vücudunuzda ki nikotinden kurtulmak mümkün. Ne olursa olsun sigara içmekten vazgeçemiyorsanız kesinlikle dikkatle okumanız gereken bu yazımız, en azından zararlarını azaltmada etkili olacaktır. İşte nikotini vücudunuzda azaltacak gıdalar.

Bal kabağı

Beta karoten açısından oldukça zengin olan bal kabağı, vücudumuzda yer alan nikotini azaltmak için kullanacağınız gıdalardan biri. Beta karoten dışında A vitamini bakımından da zengin olan bal kabağı, bu sayede vücutta biriken nikotinin atılmasında etkili oluyor.

Su

Hemen hemen her problemin çözümü için doktorların önerdiği tek içecek su. Nikotinin vücuttan atılması için de uzmanların önerdiği su, sadece nikotinin değil aynı zamanda toksinlerin de dışarı atılmasında oldukça etkili.

Kivi

C vitamini bakımından zengin olan kivi, sigara içen kişilerin düzenli yemesi gereken gıdalar arasında. Sigara içen kişilerde oluşan C,A ve E vitamini kaybını ortadan kaldırmaya yardımcı olan kivi, DNA'da oluşan zararları kısıtlamakla kalmıyor aynı zamanda hücreleri de onarıyor. Bu sayede vücutta biriken nikotini ve zararlarını yok ediyor.

Brokoli

Faydalarını saymakla bitiremeyeceğimiz gıdalardan biri olan brokoli, ciğerlerinizde biriken nikotinin temizlenmesinde etkili. İçerisinde yer alan C vitamini, bağışıklık sistemini güçlendirmenin yanı sıra kansere karşı da koruyucu etki gösteriyor.

Havuç

Vücudunuzda biriken nikotini dışarı atmanın en kolay yollarından biri de havuç tüketmek. İçerisinde yer alan antioksidan ve karotenoid sayesinde nikotinin zararlarından koruyan havuç, A vitamini açısından da oldukça zengin. Bu sayede nikotinden dolayı oluşan cilt hasarlarının da önüne geçen bu sebze, her gün bir adet yendiğinde akciğer kanserini önlüyor.

Portakal

C vitamini açısından zengin olan portakal, kanı temizlemek için etkili bir meyve. Bundan dolayı vücutta biriken nikotinin atılmasında etkili olan portakal, içerdiği fitokimyasal ve flavonoidler sayesinde kansere karşı da etkili bir koruyucu.

Kara lahana

Kendisi turpgiller ailesinden olan kara lahana, yüksek antioksidan barındırıyor. Bundan dolayı vücutta biriken nikotin ve toksinlerin dışarı atılmasını kolaylaştıran kara lahana, aynı zamanda demir, magnezyum, potasyum ve kalsiyum gibi yararlı mineralleri almamıza yardımcı oluyor.

Ispanak

Yüksek demir içeriğiyle bilinen ıspanak, içerdiği zengin folik asit bileşimi sayesinde de nikotini dışarı atmada etkili yiyecekler arasında yer alıyor. Ayrıca sadece nikotini dışarı atmakla kalmayan bu sebze, folik asit sayesinde tütünün tadını değiştirerek daha az sigara içmenizi sağlıyor. Bundan dolayı sigara içiyorsanız kesinlikle bol bol ıspanak tüketmenizi öneriyoruz.