Bu dondurmanın bir topu 132.000 lira!

Dünyanın en pahalı dondurması
Dünyanın en pahalı dondurması

Yaz aylarının vazgeçilmezi dondurmanın bir topuna en fazla kaç lira öderdiniz? Bunaltıcı yaz sıcaklarında en sevilen şeylerden biri olan dondurma Japon Cellato firmasında başka bir boyut kazanmış durumda. Japonya'da beyaz gece adıyla, bir topu 132.000 liraya satılan bu dondurma dünyanın en pahalı dondurması.

İÇİNDEKİLER

Japon bir dondurma markası olan Cellato, beyaz gece adıyla piyasaya sürdüğü bu dondurmayla dünyanın en pahalı dondurmasını üretti.

İtalya'nın Alba bölgesinde yetişen beyaz trüf mantarından üretilen bu dondurmanın beyaz trüfün ne denli pahalı olduğunu göz önünde bulundurarak değerlendirdiğimiz takdirde fiyatının normal olduğunu söyleyebiliriz.

Beyaz trüf mantarının yanı sıra içerisinde son derece yüksek maliyetli parmigiano reggiano ve Japon sake üretiminin bir yan ürünü olan sake mayası da içeren beyaz gecenin fiyatının içerisindeki malzemeler yüzünden bu denli yüksek olması bu ürünleri yakından tanıyan Japon halkına pek de garip gelmiyor.

Cellato'nun, Osaka'nın en ünlü restoranlarından biri olan RiVi'nin şefi Tadayoshi Yamada ile birlikte geliştirdiği beyaz gece; tam 1.5 yıl süren çalışmaların sonucunda ortaya çıkmış ender bir dondurma çeşidi.