Bu dört yöntemle gerçek zeytinyağını bulmak çok kolay!

Bu dört yöntemle gerçek zeytinyağını bulmak çok kolay!
Bu dört yöntemle gerçek zeytinyağını bulmak çok kolay!

Sağlıklı beslenenlerin gözdesi olan zeytinyağı, hem sağlıklı hem de lezzetli olmasıyla Lokmacığınızın en sevdiği yağlar arasında. Kullanım amacı ne olursa olsun şifa dağıtan zeytinyağının gerçeğini bulmak ise bir hayli zor. Ancak endişelenmeyin sayacağımız bu 4 yöntem sayesinde zeytinyağı gurmesi olacaksınız.

En sağlıklı yağlar arasında bulunduğu için birçok kişi zeytinyağı tercih ediyor. Ancak burada önemli olan nokta alınan zeytinyağının ne kadar gerçek olduğu. Bu sebeple hazırladığımız bu içeriğimizde "Zeytinyağı nasıl seçilmeli?" diye merak edenler için püf noktalarını ele aldık.

Tadım testi

Zeytinyağının gerçek olup olmadığını anlayabilmenizin en kolay yolu tadım testi yapmaktır. Zeytinyağını tattığınız andan itibaren genzinizi yakmalıdır. Genzinizi yakmadığı zaman o zeytinyağından uzak durmanızı öneriyoruz.

Donma testi

Zeytinyağının gerçek olup olmadığını anlamanın bir diğer yolu ise donma testidir. Gerçek zeytinyağını yarım saat 0 -6 dereceye koyduğunuz zaman donması gerekiyor. Ancak burada dikkat etmeniz gereken nokta zeytinyağının eşit şekilde donması.

Koku testi

Zeytinyağının kendisine has bir kokusu vardır. Bu sebeple gerçek zeytinyağını kokladığınız zaman çimen, narenciye ve taze meyve gibi karışık bir koku almasınız. Ayrıca zeytinyağından yoğun zeytin kokusu alıyorsanız o geç hasat edilmiştir.

Renk testi

Zeytinyağının gerçek olup olmadığını anlamanın son yolu ise renk testi. Ancak bir uyarı yapalım sadece rengine bakarak yağ seçmemelisiniz. Bunun sebebi ise hasat dönemine göre yağın renginin değişmesi. Örneğin erken hasat edildiğinde rengi açık yeşil, geç hasat edildiğinde ise daha koyu yeşil olacaktır.