Bu sıcakta iyi gider: Soğuk kahve çeşitleri

Soğuk kahve çeşitleri
Soğuk kahve çeşitleri

Güne kahvesiz başlayamayan ve gün içerisinde elinden kahve fincanları düşmeyen herkesi şöyle alalım. Bu kavurucu yaz sıcaklarında da kahve tercihlerini soğuk kahvelere yönlendirmeye başlamış herkesin aradığını bulabileceği bu yazımızda tüm soğuk kahve çeşitlerini ele almaya var mısınız?

İÇİNDEKİLER

Iced mocha

Benim tercihim her zaman klasiklerden yana diyenleri şöyle alalım. Çikolata, süt ve kahvenin bir araya gelişiyle hazırlanan iced mocha, sert kahve sevmeyenlerin bir numaralı tercihi. Yumuşak ve tatlı içimiyle gönüllerde bambaşka bir yer edinmiş iced mocha bu sıcak yaz günlerinde favoriniz olabilir.

Frappe

Ana vatanı Yunanistan olan frappe, buzlu kahvelerin en sevileni olarak tercih edilen kahvelerden biri. Diğer kahve çeşitlerine kıyasla oldukça yoğun aromalı ve yumuşak içimli bir kahve içmek isterseniz frappe bu sıcak yaz günlerinde ilk tercihlerinizden biri olmalı.

Cold brew

Soğuk demleme anlamına gelen cold brew, tam anlamıyla bir soğuk kahve. Diğer tüm soğuk kahve çeşitleri sonradan soğutulurken cold brew'de kahve çekirdekleri yaklaşık 12 saat kadar soğuk suda demleniyor. Bu sebeple aromasının da diğer soğuk kahve çeşitlerinden epey farklı olduğu cold brew gerçek kahve severlerin yaz günleri vazgeçilmezleri arasında.

Iced Americano

Espresso, sıcak su ve bolca buz. Sert kahve severlerin gözdelerinden americanonun yaz versiyonuna merhaba deyin. Kahvesini sütsüz ve aromasız sevenlerin vazgeçilmezi iced americano yazın favori kahve çeşitleri arasında başı çekebilir.

Iced latte

'Sert kahve seven ıced americanosunu yudumlarken, bol sütlü ve buzlu kahve sevenler ne içecek Lokmacım' diyenler buraya. Bol sütlü ve yumuşak içimli latte tam olarak aradığınız o kahve olabilir. Tabii yaz versiyonu olan bol buzlu iced latte sürümüyle.

Mazagran

Ben kahvede mutlaka bir aroma isterim diyenler için Cezayir mutfağından bir önerimiz var. Espresso, limon ve buz karışımıyla elde edilen mazagran; tüm kahve severlerin damak tadına hitap edebilecek nitelikte enfes bir kahve çeşidi.