Bu yöntemlerle mantarın kararmasına son!

Bu yöntemlerle mantarın kararmasına son!
Bu yöntemlerle mantarın kararmasına son!

Dünya üzerinde en çok çeşidi bulunan yiyeceklerden biri olan mantar, hem sebze hem de et yemeklerine çok yakışıyor. %90'ı su olan bu gıda, ne kadar pişerse o kadar daha çok kararıyor. Ancak sayacağımız bu yöntemler sayesinde mantarı kararmadan pişirebileceksiniz.

Mantarı yıkamayın

Mantarın içerisinde %90 oranında su olduğundan dolayı tekrar suyla uzun uzun temas etmesi daha çok kararmasına sebep oluyor. Bu sebeple mantarı yıkamak yerine nemli bir bezle silmeniz gerekiyor. Eğer çok çamurluysa o zaman sadece suya batırıp çıkartarak temizlemeniz gerekiyor.

Zar kısmını soyup unlayın

Mantarı yıkamak istemezseniz eğer dışında yer alan zarı soyabilirsiniz. Zarı soyduğunuzda ise mantarı una bularsanız suyunu çok salamayacağından renginde çok büyük değişiklikler olmayacaktır.

Hızlı pişirin

Mantarın rengi değişmesin istiyorsanız o zaman hızlı pişirmeye dikkat edin. Mantarı yüksek ateşte hızlıca pişirdiğiniz zaman suyunu fazla salmadan hemen pişeceğinden dolayı rengi değişmeyecektir.

Pişerken limon suyu sıkın

Mantarın kararmaması için limonlu suda bekletmek oldukça yanlış bir yöntem. Eğer mantarın kararmamasını istiyorsanız limonu pişerken bir kaç damla olarak eklemelisiniz.