Uzak Doğuluların uzun yaşam sırrı buharda pişirme olabilir mi?

Uzak Doğuluların uzun yaşam sırrı buharda pişirme olabilir mi?
Uzak Doğuluların uzun yaşam sırrı buharda pişirme olabilir mi?

Uzak Doğu'da en çok tercih edilen pişirme yöntemlerinden biri olan buharda pişirme, son zamanlarda oldukça popüler olmaya başladı. Hemen hemen her yemeğe uyabilen bu pişirme yöntemi, hafif olmasıyla da yedikçe rahatsız etmeyen yiyeceklerin ortaya çıkmasını sağlıyor. Peki bu pişirme yöntemi diğer pişirme yöntemlerine göre gerçekten sağlıklı mı? Hadi gelin bakalım.

Uzak Doğuluların uzun yaşamasının sırrı buharda pişirme yöntemi olabilir mi? Cevabını tamamen veremesek de bizce bu yemek pişirme yönteminin uzun yaşamla bir alakası var. Çünkü buharda pişirilen yemeklerde besinlerin vitamin ve mineralleri yok olmuyor. Böyle olunca besinlerden daha fazla fayda elde edebiliyoruz.

Buharda yemek pişirmenin tek faydası besinlerin vitamin ve mineral değerlerinin yüksek olması değil aynı zamanda hazımsızlık gibi problemlerin de önüne geçmesi. Buna sebep olan olay ise besinler içerisinde yer alan bakteri ve mikropların tamamen ölüyor olması. Ayrıca buharda pişirme yönteminde yağ kullanılmadığı için sağlıklı beslenmek isteyen ve diyet yapanların da en sık tercih ettiği uygulama. Özellikle sebzelerin vitamin değerlerinin ölmemesi adına kullanılması gereken buharda pişirme yöntemi aromanın suya karışmasına engel olduğu için yemeklerin daha lezzetli olmasına yardımcı oluyor. Tüm bu olumlu yanlara bakınca Uzak Doğuluların uzun yaşamasında bu yemek pişirme tekniğinin olumlu bir etkisi olduğu daha da yüksel ihtimaller arasında.