Bulaşık makinesi neden iyi temizlemez?

Bulaşık makinesi neden iyi temizlemez?
Bulaşık makinesi neden iyi temizlemez?

Günümüzde mutfaklarda büyük bir iş yükünü üzerimizden kaldıran o icat nedir? Diye sorsak cevap iki cevaptan birisi şüphesiz ki bulaşık makinesi olurdu. Yemek yapma, sofra kurma aşamalarını zorlaştıran; iş yükünü arttıran bulaşık derdi bulaşık makinesinin icadıyla mutfaklarda tarih olmuş durumda. Lakin mutfaklardaki baş yardımcımız bulaşık makinesi zaman zaman bizi üzüp, bulaşıklarımızı iyi temizlemez. Peki ya neden? Bulaşık makinesi neden iyi temizlemez? Buna hangi hatalarımız sebep olur gelin hep beraber öğrenelim.

İÇİNDEKİLER

Bulaşık makinelerimizin iyi temizlememe nedenlerinin en başında şu gelir: Bulaşık makinesi temizliğimizi yapmamak.

Bulaşık makinelerinde genellikle yağlı mutfak eşyaları yıkandığından zamanla filtreleri yağlanır ve eski performansı elde etmesi çok zor olur.

Bulaşık makinesi bakımı, bulaşık makinesi temizliği hakkında bilmemiz gereken her şeyi ele aldığımız ve bulaşık makinesi kullanımı sırasında sıklıkla yaptığımız hataları incelediğimiz bu yazımızdan sonra bulaşık makinelerimiz ilk günkü gibi çalışacak...

Bulaşıklarınızı bir peçete yardımıyla sıyırın!

Bulaşık makineleri bulaşık derdimizi tamamen ortadan kaldıran birer icat olsa da bulaşıkları bir peçete yardımıyla sıyırmadan makine içine olduğu gibi koyduğumuz takdirde üzerindeki yemek artıkları bulaşık makinesinin filtresini tıkayarak zamanla makinenizin performansını bozabilir.

Filtre kontrol!

Bulaşık makinenizin beyni filtresinin ta kendisidir. Bulaşık makinelerinizin filtresi ne kadar yağlı ve pis olursa bulaşıklarınız o oranda kirli çıkar. Unutmamak gerekir ki filtre sık sık kontrol edilmeli ve sıklıkla temizlenmeli.

Kireç çözücü kullanın!

Zaman zaman bulaşıklarımızın üzerinde beyaz beyaz lekeler görürüz. Bunun nedeni oldukça basit. Kireç çözücü kullanmamanız bunun en büyük sebebi. Özellikle suları kireçli bir bölgede yaşıyorsanız kireç çözücü kullanmamak sizin için büyük bir sorun teşkil ederek, zamanla makinenizi bozabilir.

Bulaşık makinenizi temizleyin!

Bulaşık makinenizin takıp çıkarılabilir parçalarını temizlemeniz oldukça önemli bir detay. Şöyle ki bulaşık makinenizin sepetini, parçalarını söküp temizliğini yaptıktan sonra tekrar yerleştirmek temiz bulaşıkların en kolay yolu.

Makinenizi çok doldurmayın!

Su tasarrufu konusunda da en büyük destekçimiz olan bulaşık makinelerini tıka basa doldurmak pek de akıl karı değil... Neden mi? Gelin şöyle açıklayalım. Makinenizi tıka basa doldurduğunuz takdirde deterjanlı ve temiz su her köşeye iletilmeyecek bu durumda da tüm bulaşıklar temizlenmeyecek.

Bulaşık makinesinin tuzunu ve parlatıcısını kontrol edin!

Bulaşık makinesi bir evde en sık çalıştırılan beyaz eşyalardan biri olabilir mi? Bizce bu sorunun cevabı kesinlikle evet. Sıklıkla çalıştırılan makinelerinizin tuz ve parlatıcısını sık sık kontrol etmeniz; bulaşık makinenizin ömrünü uzatır...