Bulaşık makinesine atmamanız gereken eşyalar

​Bulaşık makinesine atmamanız gereken eşyalar
​Bulaşık makinesine atmamanız gereken eşyalar

Bulaşık makinesi hayatımızı kolaylaştıran en önemli mutfak aletlerinin başında geliyor. Ancak maalesef her mutfak eşyası bulaşık makinesinde yıkanamıyor. "Peki Lokmacığım hangi eşyalar bulaşık makinesinde yıkanmıyor?" Diye merak ediyorsanız açıklayım.

Tahta kaşık

Zaten tahta kaşıklarınızı bulaşık makinesine atmıyorsunuzdur ancak biz yine hatırlatmak istedik. Sadece tahta kaşık değil, oklava, kesme tahtası gibi tahta olan her malzeme bulaşık makinesine girdiği zaman bakterilerin içine işlenmesini sağlıyor.

Kristal eşyalar

Kristal mutfak eşyaları en hassas eşyalar arasında yer almaktadır. Yüksek sıcaklıkta çok çabuk etkilenen bu eşyalar, bulaşık makinesinde matlaşıp çizilebilir. Bundan dolayı kristal eşyaları bulaşık makinesine koymamalısınız.

Teflon eşyalar

Bulaşık makinesinin ısısı teflon eşyaların çizerek yapışmama özelliğini yok ediyor. Bu sebeple teflon tava ve tencerelerinizi uzun süre kullanmak istiyorsanız bulaşık makinesine koymamalısınız.

Şef bıçakları

Keskin şef bıçaklarınızın keskinliğinin gitmemesini istiyorsanız bulaşık makinesinden uzak tutmalısınız. Çünkü bulaşık makinesinin ısısı ve deterjan birleştiğinde korozyona sebep olmaktadır.

Düdüklü tencere kapağı

Düdüklü tencerelerin güvenle kullanılabilmesi için önemli olan emniyet valfleri makineye girdiğinde bozulabiliyor. Bundan dolayı bulaşık makinesine düdüklü tencere kapağının konulmaması gerekiyor.

Plastik ürünler

Bulaşık makinesine girmemesi gereken ürünler arasında plastik malzemeler yer alıyor. Çünkü plastik ürünler bulaşık makinesinin ısısında eriyerek makinenin bazı parçalarını bozabilir.

Seramik eşyalar

Seramik tencere ve tavaların bulaşık makinesine atılmaması gerektiğini söylediğimizde birçok kişinin şaşıracağına eminiz. Ancak seramik tencere ve tavalar bulaşık makinesinde kolayca zedelenerek kırılabiliyor.

Alüminyum ürünler

Alüminyum çok çabuk kararan bir malzeme olduğundan dolayı bulaşık makinesinde yıkamak da kolayca kararmasına sebep olacaktır. Bu sebeple alüminyum tepsi, tabak gibi mutfak eşyalarınızın ilk günkü gibi olmasını istiyorsanız bulaşık makinesine atmamalısınız.