Bulaşık makinesinin ömrünü kısaltan 6 hata!

Bulaşık makinesinin ömrünü kısaltan 6 hata! ​
Bulaşık makinesinin ömrünü kısaltan 6 hata! ​

Var olduğu günden bugüne mutfaklarımızın demirbaşları arasına girmeyi başarmış bulaşık makinelerinin ömrünü uzatmak en sık yapılan 6 hatadan uzak durarak mümkün. Yalnız bulaşık makineniz için değil bardaklarınızı ve tabaklarınızı da ilk günkü parlaklığıyla saklamanız için yapmamanız gereken her şey bu yazımızda sizleri bekliyor.

İÇİNDEKİLER

Her şeyi bulaşık makinesinde yıkıyorsunuz

Bulaşık makinesi tüm bulaşıkları yıkamak için tasarlanmış olabilir ancak bazı mutfak eşyalarının elde yıkanması çok daha iyi olabilir. Özellikle keskin bıçaklar, büyük kaplar ve tencereler gibi bazı eşyalar bulaşık makinesine zarar verebilir.

Doğru deterjan kullanmıyorsunuz

Yanlış bulaşık deterjanı kullanmak, hem makinanıza hem de bulaşıklarınıza zarar verebilir. Makinenizin kullanım kılavuzunda belirtilen uygun bulaşık deterjanını kullanmak bulaşık makineniz için her zaman en doğru olandır.

Bulaşık makinenizi çok dolduruyorsunuz

Bulaşık makinenizi aşırı doldurmak, yıkama işlemini verimli bir şekilde yapmasını engelleyebilir. Fazla bulaşık yerleştirmek, yıkama işlemi sırasında bulaşıkların temizlenmemesine veya hasar görmesine neden olabilir.

Tencere ve tavaları dikey yerleştiriyorsunuz

Büyük tencere ve tava gibi büyük mutfak eşyalarını dikey değil de yatay olarak yerleştirmek makinenin içinde yeterli alanı kullanmasına yardımcı olur ve bulaşıkların daha iyi yıkanmasını sağlar.

Yiyecek artıkları makinenizi tıkıyor

Bulaşıkları makineye koymadan önce yiyecek artıklarını iyice temizlemek önemlidir. Aşırı yiyecek kalıntıları, bulaşık makinesinin tıkanmasına veya verimli bir şekilde çalışmamasına neden olabilir.

Düşük sıcaklık

Bulaşık makineleri genellikle yüksek sıcaklıklarda çalışır, bu nedenle düşük sıcaklık ayarları seçmek bulaşıkların iyi temizlenmemesine neden olabilir. Bu sebeple kullandığınız programın ve deterjanın talimatlarına uyun.