Bulgur yıkanır mı yıkanmaz mı?

​Bulgur yıkanır mı yıkanmaz mı?
​Bulgur yıkanır mı yıkanmaz mı?

Mutfağımızın vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan bulgur, en lezzetli yemeklerin baş kahramanı. Köfteden pilava kadar birçok farklı yemekte kullandığımız bulgur, bazıları tarafından yıkanırken bazıları tarafından ise yıkanmadan kullanılıyor. Bundan dolayı birçok kişiyi ikiye bölen bu tartışmaya gelin bir açıklık getirelim.

Mutfağımızın demirbaşları arasında yer alan bulgur, köfteden pilava kadar birçok farklı lezzette kullanıldığı için hepimizin en sevdiği baklagillerden biri. Bazıları tarafından hijyenik görünmediği için yıkanan bulgur bu sebeple birçok kişiyi ikiye ayırıyor. ''Peki Lokmacığım doğrusu ne?'' Diye merak ediyorsanız açıklayalım:

Bulgur, üretim aşamasında yıkanan bir gıda. Bundan dolayı yıkanıp kurutulduktan sonra paketlenen bulgurları yıkamak uygun değil. Ancak aldığınız yerin temizliğinden emin değilseniz bulguru kullanmadan hemen önce yıkayıp süzebilirsiniz. Tabi burada önemli olan bulgurun türü. İnce bulgur suyla buluştuğu zaman hemen şişen bir tür olduğundan yıkanması hiç uygun değil. Bundan dolayı 'Bulgur yıkanır mı yıkanmaz mı?' tartışmasına bir nokta koyup yıkanmaması gerektiğini söylüyoruz.