Bundan sonra şeker vanilinini kendimiz yapıyoruz!

Bundan sonra şeker vanilinini kendimiz yapıyoruz!
Bundan sonra şeker vanilinini kendimiz yapıyoruz!

Vanilya pahalı bir ürün olduğundan dolayı pakette aldıklarımız tamamen saf halde bulunmuyor. Bu sebeple hem doğal olsun hem de aroması ve kokusu daha yoğun olsun diye kendi şeker vanilinimizi kendimiz yapalım dedik. Hadi gelin başlayalım.

Vanilyanın sevmeyeni neredeyse yok denecek kadar az. Yoğun kokusuyla insana mutluluk veren vanilya çubukları aslında vanilya bitkisinin kurumuş hali. Oldukça pahalı olan vanilya, dikkatli kullanılan ürünlerin başında geliyor. Bundan dolayı pakette aldığımız vanilinler şekerle karıştırılmış vanilyadan elde ediliyor. Peki bu vanilini evde yapamazmıyız? Tabi ki yapabiliriz. İşte Lokma dokunuşuyla ev yapımı vanilin tarifi:

Öncelikle ihtiyacınız olan aktardan veya marketten vanilin çubukları almak. Daha sonra aldığınız bu vanilin çubuklarını bir bıçak yardımıyla uzunlamasına ortadan ikiye ayırın. İçerisinde yer alan vanilya çekirdeklerini bıçakla bir güzel sıyırın. Sıyırdığınız bu bir adet çubuk tarçını 200 gram şekerle rondodan geçirin. Ardından bir kavanoza aktarıp içerisine çubukları da atın. Bu sayede vanilya aroması şekerle iyice özdeşmiş olacaktır. 1 gün sonunda çubukları içinden alıp ihtiyacınız olduğu zaman yaptığınız şeker vanilini kullanabilirsiniz.