Bunlar gerçekten ihtiyaç: Mutfakların olmazsa olmazı 11 araç-gereç

mutfak araçları
mutfak araçları

Hanımlar için mutfak araç-gereçleri çok önemli. Özelliklehazırlık araçları ve temel malzemeler mutfakların ‘olmazsaolmazları’ arasında yer alıyor. Ama aslında tencere, pişirmearaçları ve diğer mutfak eşyaları için de benzer durum geçerli.Mutfak ihtiyaçları temel olarak aynı. Ancak ekleme ya da çıkartmasize kalmış. Gelin şimdi hemen her mutfakta olması gerekenlerlistesine bir bakalım.

Yeni bir mutfak için tencere satın almaya karar verdiyseniz ya da mevcut mutfağınızdaki araçların kalitesini artırmak istiyorsanız, muhtemelen yüksek fiyatlı bir maliyetle karşılaşmışsınızdır. Kaliteli mutfak araç-gereçleri gerçekten yüksek fiyatlara satılıyor. İşte bu yüzden seçim yaparken size uygun olan ürünleri almanızda ve tam anlamıyla kullanmayacağınız gereksiz araç-gereçlere para vermemeniz çok önemli. Bu başlık altında en iyi mutfak eşyalarını ve mutfakların olmazsa olmazlarını bir araya getiriyoruz. Kullanım ya da benzer senaryolara göre herhangi bir sıralama yok. Ancak hepsi gerçekten gerekli olan ürünler. Üstelik çok daha fazlasını da son paragrafta yer veriyoruz.

Ahşap kesme tahtası

kesme tahtası.
kesme tahtası.

Her mutfağın sağlam bir ahşap kesme tahtasına ihtiyacı vardır. Bu ürünler hem dayanıklı hem de uzun süreli kullanım için oldukça uygun. Elde yıkamayla dayanıklı oldukları gibi mutfak tezgahında da gayet güzel göründüklerini söyleyebiliriz. Ayrıca peynir ya da şarküteri ürünlerini kesmede kesme tahtasının önemi çok büyük.

Bıçak takımı

bıçak çeşitleri
bıçak çeşitleri

İyi bir şefin, bıçağından daha önemli bir ihtiyacı yoktur. Güzel bir bıçak seti almak ilk etapta pahalı gibi görünebilir. Ancak buna mutlaka ihtiyacınız olduğunu unutmayın. Et bıçağı, satır, sıyırma bıçağı, peynir bıçağı, meyve bıçağı ve şef bıçağını set halinde satın alabilir ve uzun yıllar boyunca kullanabilirsiniz. Bu arada hem bıçakları tanımak hem de tüyoları öğrenmek için buradaki rehbere göz gezdirebilirsiniz.

Tencere takımı

tencere takımları
tencere takımları

Genel olarak tencere takımlarının paslanmaz çelikten imal edilmiş olan modellerini seçmenizde yarar var. Bu tür ürünleri birçok farklı yemek türü için tercih edebilirsiniz. Çorbaları, güveçleri, makarnaları veya sosları tencerelerde hazırlayabilirsiniz. Kendinize uygun küçük tencere, orta tencere ya da büyük tencere seçimini yapmanızda yarar var.

Paslanmaz çelik tava

çelik tava
çelik tava

Tava da çok önemli bir ihtiyaç. Yine paslanmaz çelik olan modellere göz gezdirebilirsiniz. Böylece kızartma ya da sotelede bu ürünleri kullanabilirsiniz. Boyutlar yine sizin tercihinize kalıyor elbette.

Ölçüm kapları

ölçüm kapları
ölçüm kapları

Ölçüm kapları, sıvı ya da katı pişirme bileşenlerinin hacmini ölçmek için kullanılılıyor. Ölçüm fincanlarının özel bir şey olacağını düşünmeyebilirsiniz. Ancak artık tarifleri titizlikle hazırlamak için ölçülere özel olarak dikkat etmek gerekiyor. Yüksek kaliteli tek parça paslanmaz çelikten imal edilen ürünleri tercih edebilirsiniz.

Kevgir

kevgir
kevgir

Makarnayı boşaltmak ya da sebze ve yeşillikleri yıkamak için de bir kevgire ihtiyacınız var. Kaymaz saplar ve ayaklar önemli. Satın alma sırasında bunlara dikkat etmekte yarar var .

Sebze soyucu

sebze soyacağı
sebze soyacağı

Havuç, patates ya da diğer sebzeleri soymak için de bir araç-gerece ihtiyacınız var. Küçük yapıda olmalarına rağmen boylarından büyük iş yaptıklarını hatırlatalım.

Çırpma teli

çırpma teli
çırpma teli

Çırpma teli genellikle mutfakta en çok kullanılan ürünlerin başında geliyor. Bu nedenle satın almak şart. Zira salata sosyalarını, yumurtaları ve tatlı harçlarını çırpmak için bu ürünlere ihtiyacınız var.

Rende

rende
rende

Birçok farklı rende çeşidi var. Ancak bazı ürünler kesme stilini farklılaştıran çeşitli yuvalar barındırıyor. Çok amaçlı aletleri seçerek mümkün olduğunca farklı şekillerde kesme yapabilirsiniz. Paslanmaz çelikten imal edilen ürünleri tercih edip salata yaparken bolca kullanabilirsiniz.

Narenciye sıkacağı

narenciye sıkacağı
narenciye sıkacağı

Limon ve portakal sıkmak için mutfakta bir de narenciye sıkacağına yer vermek gerekiyor. Bu ürünler elde gerektiği kadar sıkılamadığı için posasında su kalıyor ve aslında bu su israf oluyor.

Spatula

spatula
spatula

Isıya dayanıklı spatulaları seçmek çok daha mantıklı. Karıştırma ve yayma işlemleri için bu ürünleri gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.

Aslına bakılırsa şu ana kadar 11 madde saydık. Fakat bir mutfak için bu kadar araç-gereç yeterli mi, elbette değil. Temel olarak bu saydığımız aletler mutfak ihtiyaçlarının bir kısmını sağlar. Fakat çok daha fazlasına ihtiyaç var. Konserve açacağı, kaseler, patates ezici, salata karıştırıcı, sarımsak döveceği, soyma bıçağı, bileme çubuğu, ızgara tavası, demir döküm tencere, oluklu kaşık, maşa, kepçe, fırın eldiveni, blender, saklama kapları, alüminyum folyo ve bulaşıklığı listeye dahil edebiliriz. Bunları ayrı ayrı maddelendirip detaylarını anlatmaya gerek duymadık, zaten görevleri belli.