Bunları sakın buzdolabında saklamayın!

Bunları sakın buzdolabında saklamayın!
Bunları sakın buzdolabında saklamayın!

Birçok gıdayı bozulmaması için buzdolabında muhafaza ediyor olsak da bazı gıdaların kesinlikle buzdolabında saklanmaması gerektiğini biliyor muydunuz? Bu yazımızda ele alacağımız gıdalar için birçoğunun aksine uygun saklama koşulları buzdolabında değil, buzdolabının dışında mevcut. İşte karşınızda asla buzdolabında saklanmaması gereken gıdalar!

İÇİNDEKİLER

Kahve

Güne asla kahvesiz başlayamayanları şöyle alalım. Kahvenizi doğru koşullarda muhafaza edip tadından ve kokusundan maksimum verim almak kimse için sizler kadar önemli olamaz. O sebeple buna dikkat. Kahvenin asıl aromasını ve kokusunu veren içindeki yağı olduğundan bu yağ buzdolabına girdiği anda dokusu değişir ve kahvenin birtakım özelliklerini yitirmesine sebep olur. İşte tam da bu yüzden kahvenizi kesinlikle buzdolabınızda saklamamanız gerekiyor.

Domates

Yazın kahvaltı sofralarımızın vazgeçilmezlerinden biri olan kıpkırmızı ve taptaze domatesleri doğru muhafaza etmenin önemini bilmeyen var mı? Domatesler asla buzdolabına girmemeli çünkü soğuk hava domateslerin olgunlaşmasını geciktireceğinden domatesler mutlaka oda ısısında muhafaza edilmesi gereken sebzelerden yalnızca biri.

Bal

Balın genellikle buzdolabında saklandığı bir gerçek. Peki ya sizce bu doğru mu? Aslına bakarsanız dünyada asla bozulmayan yiyeceklerden biri olan bal nerede saklanırsa saklansın bozulmaz. Ancak buzdolabında saklandığı takdirde bazı özelliklerini yitirerek, donmaya ve şekerlenmeye başlayan bal mutlaka oda sıcaklığında saklanması gereken gıdalar arasında.

Sarımsak

İçinde bulunduğu her yemeğimizin lezzetini ikiye katlayan sarımsağın kesinlikle buzdolabından uzak tutulması gerektiğini söylesek? Durum şöyle ki sarımsaklar buzdolabına girdiği andan itibaren küflenme süreci başlar ve çok kısa bir sürede küflenir. Tam da bu sebeple hemen hemen her yemeğimizin içinde severek kullandığımız sarımsağın doğru saklama koşulları serin ve kuru yerler.

Zeytinyağı

Mutfağımızın demirbaşlarından biri olan zeytinyağını buzdolabında saklayan var m? Bilemiyoruz. Ama biz yine de uyarımızı yapalım istedik. Zeytinyağı buzdolabında saklandığı takdirde içerisinde beyaz noktacıklar oluşur. Zeytinyağı genellikle kiler gibi serin ve kuru ortamlarda saklanmalıdır.

Çikolata

Gerçek çikolata bağımlıları bilir ki çikolata bazı evlerden asla eksik olmaz. Peki ya bu çikolatalar nerelerde saklanmalı? Çikolata için ideal sıcaklık 16 - 20 derece. Kısacası buzdolabı sıcaklığı çikolata için pek de uygun değil. Buzdolabında saklandığı takdirde donarak formunu kaybeden çikolatayı bu şekilde saklamanız gerekiyor.