Bunları yedikten sonra mis gibi kokacaksınız!

Bu besinleri yedikten sonra mis gibi kokacaksınız!
Bu besinleri yedikten sonra mis gibi kokacaksınız!

Bazı zamanlarda burnumuza kötü bir koku gelir ve bu kokunun kendimizden geldiğini anladığımız anlar bizler için zor olabilir. İşte böyle zamanlarda canımız daha fazla sıkılmasın diye yediklerimize içtiklerimize önem göstererek gün içinde ummadığımız anlarda burnumuza gelen kötü kokulardan kurtulmak mümkün. İşte karşınızda teninizin kokusunu değiştirecek besinler!

İÇİNDEKİLER

Portakal

Vücudumuz tarafından oldukça kolay emilen gıdalardan biri olan portakal oldukça güzel kokar ve yediğimiz andan itibaren vücut kokumuzu etkilemeye başlar. Bu sebeple bol miktarda portakal tükettiğimiz zamanlarda terlemeye başladıkça vücudumuzdan portakal kokusu yayılır.

Limonlu su

Her sabah güne bir bardak limonlu su ile başlayan herkesi şöyle alalım. Bu yaptığınız şeyin sağlığınızdan tutun da, vücut kokunuza kadar birçok şeyi etkilediğini söylesek? Limonlu su, vücudunuzun temizlenmesine ve yenilenmesine sebep olurken tıpkı portakal gibi kolay emilebildiğinden terlediğiniz anlarda terinizin güzel kokmasını sağlar.

Biberiye

Hoş kokulu bitkilerin başında gelen biberiye kötü vücut kokusunun en önemli düşmanlarından biri. Günde bir bardak biberiye çayı içtiğiniz takdirde, terlediğiniz zamanlarda etrafa kötü bir koku yayılmadığına sizler de şahit olacaksınız.

Yoğurt

Yoğurdun yapısında bulunan aktif kültürler, terimizde kötü kokuya sebep olan sülfit bileşenlerinin miktarını azaltarak terlediğimiz zamanlarda etrafımıza kötü bir koku yaymamızı engelliyor. Bu sebeple yemeklerimizin yanında yoğurt tüketmek son derece önemli.

Buğday çimi

Kokuları azaltma özelliği bulunan klorofil açısından son derece zengin olan buğday çimi kanımızdaki asit ve toksin dengesini sağlayarak vücudun kötü kokmasını engeller.

Taze otlar

Nane, fesleğen, biberiye, reyhan gibi taze otlar vücut kokusunu güzelleştiren gıdaların başında yer alır. Öyle ki taze otlarla zenginleştirilmiş salataları beslenme rutininize dahil ettiğiniz takdirde teninizin kokusunun zamanla güzelleştiğini görebilirsiniz.