Burun tıkanıklığına evde doğal çözümler: Burun tıkanıklığına ne iyi gelir?

Burun tıkanıklığına ne iyi gelir?
Burun tıkanıklığına ne iyi gelir?

Burun tıkanıklığına ne iyi gelir? Sorusuna cevap arayan herkesi şöyle alalım! Burun tıkanıklığı gündelik hayatımızı bizlere zindan eden, rutinimizi aksatan, nefes almamızı dahi zorlaştıran bir sağlık problemi olarak hemen hemen hepimizin hayatına en az bir kere konuk olmuştur. İşte böyle zamanlarda da burun tıkanıklığı problemiyle karşı karşıya geldiğimizde ilk yapmamız gereken şey doktor yolunu tutmak olsa da bu sorunun kimi zaman evde doğal çözümlerle de giderilmesi mümkün olabilir. Tabii bunun için öncelikle gerekli olan şey: Burun tıkanıklığına ne iyi gelir? Sorusunun cevabını bilmek.

İÇİNDEKİLER

Peki burun tıkanıklığına neler neden olur? Sinüzit, grip, soğuk algınlığı, üst solunum enfeksiyonları, alerji... Tüm bunlar günlük hayat içerisinde burun tıkanıklığının en bilindik ve en yaygın sebepleri arasında.

Hayatımızı zindan eden, rutinimizdeki en basit işlerimizi dahi engelleyen burun tıkanıklığına ne iyi gelir? Burun tıkanıklığı için uygulanabilecek doğal çözümler nelerdir? Sorularının cevabı için sizleri şöyle alalım mı?

Tuzlu su

Hepimizin çocukluğunda en az birkaç kere okyanus suyu özlü bir burun spreyi kullanma macerası olmuştur... Burnumuzun en tıkalı olduğu anlarda, bizi rahatlatan burun tıkanıklığımızı gideren tuzlu suyu okyanustan çıkarmak her daim pek mümkün olmasa da evlerimizde basitçe yapmak da gayet mümkün. Örneğin bir çay bardağı ılık suya bir tatlı kaşığı tuz ekleyerek bu su ile burnunuzu temizleyerek; burun tıkanıklığına veda edebilirsiniz.

Elma sirkesi

Elma sirkesi asidik yapıdaki pH derecesi ile burnumuzun tıkanıklığını gidermek konusunda evlerimizde kullanabileceğimiz en etkili malzemelerin başında yer alır. Öyle ki bir su bardağı ılık suyun içerisine ekleyeceğiniz iki yemek kaşığı elma sirkesi ile tıkalı burnunuza veda edebilirsiniz.

Lavanta

Lavanta çiçeğinin hoş kokusu ile burun tıkanıklığınızı giderebileceğini biliyor muydunuz? Normal zamanlarda dahi mis gibi kokusuyla nefesinizi açan lavantayı bir de burnunuz tıkandığı vakit kaynatıp suyu ile burnunuzu temizleyebileceğinizi söylesek?

Limon

Birçok derdin devası limon söz konusu burun tıkanıklığı olduğunda da sahnede. Burun tıkanıklığınızı gidermek için yapmanız gereken şey son derece basit. Limonu kontrollü bir şekilde burnunuza damlatın ve asidik yapısıyla o burun tıkanıklığını nasıl giderdiğine şahit olun.

Zencefil çayı

Grip ve soğuk algınlığı geçirenlerin en sadık dostu zencefil çayı burun tıkanıklığı söz konusu olduğunda da bizlerle. Zencefilin mukozayı incelten yapısı sayesinde 1 su bardağı suyun içerisine atacağınız 1 tatlı kaşığı zencefil tozu ile hazırlayabileceğiniz zencefil çayınızı içip kalanını da burnunuza sıcak kompres yapmayı unutmayın.

Nane yağı

Nanenin mis gibi kokusuyla nefesimizi açtığını bilmeyen var mı? Nane yağını burun damlası gibi kullanmanız mümkün. Tıkalı burunların çözümü olarak değerlendirebileceğimiz nane yağı sadece iki damlasıyla bile derdimizi çözmeye aday.