Hayattan soğutan buzdolabı kokusuna 7 çözüm!

Hayattan soğutan buzdolabı kokusuna 7 çözüm!
Hayattan soğutan buzdolabı kokusuna 7 çözüm!

Bazen ağzı açık unutulan tencereden, bazen çürümüş yiyeceklerden, bazen ise elektrik kesintilerinden dolayı oluşan buzdolabı kokusu, insanı hayattan soğutabiliyor. İşte bu yüzden hazırladığımız bu blog yazımız, dolap kokusundan kolayca kurtulabileceğiniz yöntemlerden oluşuyor. Hadi o yöntemlere bakalım...

İÇİNDEKİLER

Kahve

Buzdolabınızda koku olduysa eğer kahve bu sorununuz çözecek en iyi yöntemler arasında yer alıyor. Bir kabın içerisine 1-2 kaşık kahve eklediğinizde ağzı açık şekilde buzdolabına yerleştirirseniz bir iki gün içerisinde kokunun gittiğini göreceksiniz.

Elma sirkesi

Sadece salatalarda değil temizlikte de sıkça kullandığımız elma sirkesi, buzdolabı kokusunu gidermek için kullanmanız gereken yöntemler arasında yer alıyor. Bizim tavsiyemiz önce sirkeli suyla buzdolabınızı temizleyip ardından bir bardağa sirke koyarak dolapta bekletmeniz. Bu işlemin ardından kısa süre içerisinde hem bakterilerden hem de kokudan kurtulmuş olacaksınız.

Vanilya

Kokusuyla herkesin beğenisini kazanan vanilya, buzdolabı kokusunda da kullanılan bir ürün. Bir bardak suya damlatacağınız vanilya yağını buzdolabınızda bekleterek veya sadece bir pamuğa damlatıp dolaba yerleştirerek kısa sürede sorunu çözebilirsiniz.

Karbonat

Hamur işlerinde hamuru kabartmakla görevli olan karbonat, temizlikte de en yakın müttefikimiz. Buzdolabı kokusuna sorun arayanlara önerebileceğimiz en yaygın yöntem olan karbonat, bir kabın içerisine konulup dolapta bekletildiğinde kokuyu kendisine çekiyor.

Süt

Sütün kötü koku çekme özelliğini sarımsak yedikten sonra içtiğinizde deneyimlemişsinizdir. Aynı etkiyi buzdolabı kokusunda da yapan sütü ağzı açık şekilde dolaba koyduğunuzda kokudan eser kalmayacak.

Çay

Demlediğiniz çayları atmadan önce bir kere daha düşünün. Buzdolabı kokusunu gidermede etkili olan çayı dolabın içerisinde bir kapta beklettiğiniz zaman neden düşünün dediğimizi anlayacaksınız.