Çatal kaşık parlatma yöntemleri

​Çatal kaşık parlatma yöntemleri
​Çatal kaşık parlatma yöntemleri

Evde en çok kullandığımız eşyaların başında çatal kaşıklar geliyor. Buna bağlı olarak da çatal ve kaşıklar zamanla lekeleniyor veya pas tutabiliyor. Eminim birçoğunuzun evinde de kararmış bir köşede bekleyen çatal ve kaşık takımı vardır. Ancak üzülmeyin bu problemin de çözümü yine Lokmacığınızda! Hadi gelin çatal ve kaşıklarınızı ilk günkü haline geri döndürelim.

Karbonat ve sirke karışımı

Çatal ve bıçaklarınızı parlatmaya yardımcı olacak yöntemlerin başında karbonatlı sirke karışımı geliyor. Karbonat ve sirkeyi karıştırdığınız bu karışımı yumuşak yapıda bir fırçayla överek hem lekelerden hem de paslardan kurtulabilirsiniz.

Alüminyum folyo

"Lokmacığım alüminyum folyo nereden çıktı şimdi?" dediğinizi duyar gibiyim ancak ön yargılı olmayın. Bir tencerenin yarısına kadar su koyduktan sonra birkaç adet alüminyum folyoyu top haline getirin ve içerisine çatal bıçaklarını koyup bir güzel kaynatın. Emin olun sonucuna çok şaşıracaksınız.

Diş macunu

En az alüminyum folyo kadar şaşıracağınız bir başka yöntem ise diş macunu. Çatal kaşıklarını parlatmak isteyen ancak uğraştırmayan bir yöntem arayanlar için de çok uygun. Kararmış çatal ve bıçaklarınızı diş macunuyla ovalayıp ardından durulayın. Gün sonunda çatal ve kaşıklarınızın parlamasına inanamayacaksınız.

Parlatıcı

Çatal kaşıklarınızın parlamasını istiyorsanız parlatıcıdan yardım alabilirsiniz. Bir bezin üzerine parlatıcı dökün ve bu bezle çatal ve kaşıklarınızı silin. Bu yöntem sayesinde lekelerin yok olduğunu göreceksiniz.

Limon

Yeni kararmaya başlayan çatal ve kaşıklarınızın çözümü limondan! Limonu ortadan bölüp çatal ve kaşıklarınızı ovun ardından durulayın. İşte bu kadar basit.