Çengelköy'ü Çengelköy yapan 5 mekan!

​Çengelköy'ü Çengelköy yapan 5 mekan!
​Çengelköy'ü Çengelköy yapan 5 mekan!

Tüm hafta çok çalışıp kendinize vakit ayırmak istediğiniz zaman ayaklarınız sizi Çengelköy'e götürüyorsa bu yazımız dikkatinizi çekecek. Sokakları denize çıkan Çengelköy'ün her köşesinde birbirinden güzel mekan bulmak mümkün olsa da bazı mekanların yeri her zaman bir başka oluyor. İşte Lokmacığınız için Çengelköy'de zamanın durduğuna inandığı o mekanlar...

Çınaraltı çay bahçesi

Hangi saat aralığında giderseniz gidin denize sıfır masa bulabilmenizin çok zor olduğu Çengelköy'ün simge mekanlarından olan Çınaraltı çay bahçesi, yıllar geçse de aynı samimilikte kalan bir mekan. Dışarıdan yiyecek götürmek serbest olduğu için de öğrencilerin sık sık tercih ettiği bu çay bahçesinin çaylarının sırrını henüz çözebilmiş değiliz.

Çengelköy, Çengelköy Mah. Çengelköy Cad, Çınarlı Cami Sk. No:4, 34680 Üsküdar/İstanbul

Çikolata kahve

Sessiz bir köşede arkadaşınızla ettiğiniz sohbetin bir başka olduğu mekan çikolata kahve. Çeşitliliğinin az olduğu bu mekan, çikolata ve kahve severlerin İstanbul'da müdavimi olduğu yerler arasında. Çengelköy'e giderseniz eğer dekorasyonuyla da geçmişe götürecek olan bu mekana uğradan dönmeyin!

Çengelköy Mahallesi, Albay Hüsamettin Ertürk Sokak, Derecik Sokağı No: 1/A, 34000 Üsküdar/İstanbul

Çengelköy börekçisi

Evet kabul oturma alanının olmaması üzücü olsa da yine de Çengelköy'e gidip buranın böreklerinin tadına bakmadan dönmenizi istemedik. Ispanaklı, cevizli, peynirli, soğanlı nasıl isterseniz her türlü böreği bulabileceğiniz Çengelköy börekçisinden sonra tercih edilen o adres ise listenin başında yer verdiğimiz Çınaraltı çay bahçesi.

Çengelköy, Çengelköy Cd. No:41 D:41, 34680 Üsküdar/İstanbul

Müzelik

"Kendimi müzede gibi hissederken aynı zamanda lezzetli bir şeyler yiyip içeyim." diyorsanız o zaman Çengelköy'e doğru yol almanız gerek. Vintage konseptine sahip olan bu mekanda fotoğraf çekmekten önünüzde bulunan yiyecek ve içecekleri unutabilirsiniz bizden demesi.

Çengelköy, Kerime Hatun Cami Sk. No:9a, 34680 Üsküdar/İstanbul

Çaycı İzzet Efendi 1878

Çaykolikleri böyle alalım! "Bir bardak çayın halledemeyeceği hiçbir soru yoktur!" diyenlerin müdavimi olduğu bu mekan, tüm haftanın yorgunluğunu sakin bir yerde atmak istediğimizde bizim tercihimiz oluyor.

Çengelköy, Kerime Hatun Cami Sk. No:7, 34680 Üsküdar/İstanbul