Cheesecake tutkunlarına özel içerik: İstanbul’da en iyi cheesecake yapan 6 mekan

Frambuazlı cheesecake
Frambuazlı cheesecake

İnsanlığın tam 4 bin yıldır severek yediği ve böylece damaklarımıza kültürel bellek olarak kaydolan cheesecake’i atalarımız gibi bizler de çok seviyoruz ancak ‘en iyi’ cheesecake’i bulmak da bir marifet! Lokmacığınız bugün sizler için İstanbul’da en iyi cheesecake nerede yenir? sorusunun cevabını vermeye geldi.

Bol miktarda peynir barındıran bu tatlı, enerji kaynağı olduğu için tarihte olimpiyat oyuncularına yedirilmek üzere üretilmiş. Daha sonra yapılan fetihlerle beraber tüm dünyaya yayılmış. İyi ki de yayılmış diyoruz ve favori cheesecake yapan mekânlarımızı anlatmaya başlıyoruz!

B.Blok Bakery

“Kapısındaki sırayı beklemeye değer.” dediğimiz Beşiktaş’ta yer alan bir mekanla başlıyoruz. B Blok, özellikle san sebastian cheesecake’in kıvamını harika bir şekilde tutturmayı başaran nadir yerlerden. Mekan biraz küçük olsa da büyük bir mekanda kötü bir cheesecake yemektense küçük bir mekanda iyi cheesecake’i her zaman tercih ederiz!

Adres: Vişnezade, Refik Osman Sk., No:13 Beşiktaş.

Dem İstanbul

Özellikle çaylarıyla meşhur olan Dem İstanbul’un bir de cheesecake’lerini deneyin deriz. Burada o kadar farklı cheesecake çeşitleri var ki seçim yapmak için uzun bir zaman harcayabilirsiniz! Hangisini sipariş ederseniz edin mutlu ayrılacağınızın garantisini veriyoruz.

Adres: Caferağa Mh., Şair Nefi Sk., 9/A, Kadıköy.

Grandpa Coffee & Eatery

Şeker tüketmeyenler için Bebek sokaklarını arşınladık ve sizlere Grandpa Coffee & Eatery adlı şirin mi şirin bir mekan önerisiyle geldik. Burada yapılan şekersiz hurmalı cheesecake'ler harika ötesi!

Adres: Cevdet Paşa Cd., İnşirah Sk., 1A, Bebek.

Pate Patisserie

Keyifli mekan arayışları Pate Patisserie ile son buluyor. Sadece ortamın tatlılığı için bile gidilebilecek yerler listesine eklenen mekanın cheesecake'leri de oldukça başarılı!

Adres: Mecidiye Mh., Büyükşekerci Sk., No:39/A Ortaköy.

Maria’s Cheesecakes

Burası İstanbul'da tam 6 şubesi olan hiçbir katkı maddesi içermeyen cheesecake'ler hazırlayan şirin bir mekan. Yaptıkları cheesecake'lerin soslarını ise günlük olarak taze meyvelerden yapıyorlar. Mekanın sahibi olan Maria, bir gezi sonucu hayran olduğu İstanbul'a yerleşip San Francisco'da aldığı pastacılık eğitimini değerlendirmiş ve Çavuşbaşı'nda ilk dükkanını açmış. Maria'nın mottosu ise tam bize göre: "Her ısırıkta aşk var."

Adres: Çiftlik Mh. Cumhuriyet Cd., No: 231/Çavuşbaşı, Beykoz.

Minval

Her malzemeyi olduğu gibi en saf hâliyle sunmayı hedefleyen, geleneksel tariflere sadık kalan çok şık bir mekan burası!

"Dünya çapında lezzet okullarından, atölyelerden, mutfaklardan, bu küçük dükkana damıtılmış bir kalite ilkesi taşıdık. Yenilikçi teknolojilerden elbette yararlandık ama geleneksel üretim anlayışından ve zanaatkârlıktan hiç vazgeçmedik." diyor Minval ekibi.

Adres: Akat, Zeytinoğlu Cd., Yaren Sk. No:6 D:12, Beşiktaş.