Çiğ süt ne kadar kaynatılmalı? Çiğ sütten yoğurt nasıl yapılır?

​Çiğ süt ne kadar kaynatılmalı? Çiğ sütten yoğurt nasıl yapılır?
​Çiğ süt ne kadar kaynatılmalı? Çiğ sütten yoğurt nasıl yapılır?

Çiğ süt sağlıklı mı değil mi? Sorusu sıklıkla karşımıza çıkıyor. Biz çiğ sütün belli koşullarda tüketildiğinde sağlıklı olduğunu düşünenlerdeniz. Peki çiğ süt kaç dakika kaynatılmalı? Çiğ sütten yoğurt nasıl yapılır? Gibi sorularınızı yanıtladığımız ayrıntılı yazımız sizi bekliyor!

Çiğ süt kaynatılmadan tüketilir mi?

Bu soruya yanıtımız çok net bir şekilde 'hayır' olacaktır! Çünkü çiğ süt direkt olarak içildiğinde içindeki bakterilerden dolayı sağlık sorunlarına sebep olabilir. Çiğ süt sağıldıktan sonra oda sıcaklığında 6 saat dinlendirilmeli ve sonrasında kaynatılmalıdır.

Çiğ süt ne kadar kaynatılmalı?

Çiğ sütü bakteri oluşturacak mikroorganizmalardan arındırmak için 15-20 dakika boyunca kaynatmalısınız. Sütü ocağa alın ve kaynamaya başladıktan sonra ocağın altını en kısık dereceye alın. Ardından belirttiğimiz gibi 15-20 dakika kısık ateşte kaynatın. Artık sütünüz kullanmak için hazır!

Çiğ sütten yoğurt nasıl yapılır?

Katı kıvamlı yoğurt seviyorsanız biz jersey sütü öneriyoruz. Eğer bunu bulamazsanız yarısı inek yarısı manda sütü olacak şekilde de kullanabilirsiniz hem bu şekilde çok daha faydalı olacaktır. Ocağa aldığınız çiğ sütü yoğurt yapmak için kullanacaksanız kaynamaya başladıktan sonra altını kısın ve 30 dakika boyunca kısık ateşte kaynatın.

Kaymaklı yoğurt nasıl yapılır?

Kaynamaya başladıktan sonra sütü hiç karıştırmadan 30 dakika boyunca ocakta tutun. Karıştırmadığınız takdirde güzel bir kaymak elde edeceksiniz.

Yoğurt nasıl mayalanır?

Kaynatma işlemini yukarıda belirttiğimiz gibi tamamladıysanız ocağın altını kapatın. Sütünüz çok sıcakken sakın mayalama işlemi yapmayın. Mutlaka 15-20 dakika sonra kontrol edin. Bizim uyguladığımız yöntem:

Sütün içine serçe parmağımızı dokunduruyoruz ve 7 saniye dayanabiliyorsak mayalamaya hazır demektir. Ancak eliniz 7 saniyeden sonra yanmaya başlamalı.

1 yemek kaşığı ev yoğurdu 3 litre sütten yapılacak olan süt için yeterli olacaktır. Kaymağını bozmadan kenarından 1 yemek kaşığı yoğurdu bırakın ve hafifçe karıştırın.

Yoğurt kaç saatte mayalanır?

Tencereyi güzelce sarın ve 6 saat oda sıcaklığında bekletin. Ardından buzdolabına alabilirsiniz.