Ciltte serum etkisi gösteren 6 gıda!

​Ciltte serum etkisi gösteren 6 gıda!
​Ciltte serum etkisi gösteren 6 gıda!

Herkes cildinin güzel, pürüzsüz ve genç görünmesini istiyor. Bundan dolayı gün geçtikçe kozmetik ürünlerine daha fazla para harcıyor. Ancak ne kadar ürün kullanırsak kullanalım cilt güzelliğinin içeriden geldiği bir gerçek. Bu sebeple yediğimiz her şey cildimize etki ediyor. Peki cilt güzelliği için neler yememiz gerekiyor? İşte kozmetikten uzaklaşmanızı sağlayacak o besinler...

Havuç

Havuç denildiğinde aklımıza göz sağlığımız gelse de aslında cildimiz içinde çok faydalı bir sebze. A vitamini yani retinol oranı yüksek olan bu gıda, akne, egzama ve cilt kuruluğu gibi problemlerin önüne geçiyor. Bu sebeple her gün bir adet yediğiniz havuç sayesinde retinol serumlarından uzaklaşmanızı sağlıyor. Ancak burada dikkat etmeniz gereken bir nokta var oda A vitaminin yağda çözünüyor olması. Bu sebeple havuç yerken üzerine mutlaka zeytinyağı gezdirmeniz gerekiyor.

Kırmızı biber

Cildin parlaması daha canlı durması için C vitamini çok önemli. Kırmızı biber ise bu vitamini tek başına karşılayabilecek güçte. İçerisinde yer alan karateonidler sayesinde cilt akışını düzenleyen kırmızı biber, yaşlanmaya karşı çıkarak cildin kırışmasını engellemekle kalmıyor daha dolgun ve canlı görünmesini sağlıyor.

Kabak çekirdeği

Cildimiz için en önemli mineraller arasında yer alan çinko, kabak çekirdeğinde bolca bulunuyor. Vücudumuzda üretilen kolajen seviyesinin düzenlenmesinde rol alan çinko, bu sayede cilt hücresinin yenilenmesini ve hücre zarının güçlenmesini sağlıyor. Bu sebeple her gün bir avuç çiğ kabak çekirdeği daha genç ve sorunsuz bir cilde sahip olmanızı sağlıyor.

Fındık

E vitamini ciltte foto yaşlanmayı ve UV ışınlarından dolayı oluşan hasarın önlenmesinde büyük rol oynuyor. Fındık ise E vitamini deposu olduğu için bu sorunlarla mücadelede en büyük yardımcı. 1 avuç fındık ile günlük E vitamini ihtiyacınızı giderebilir ve cildinizin yumuşak ve nemli olmasına yardımcı olabilirsiniz.

Bitter çikolata

Cilt güzelliği için tüketilebilecek besinler arasında bizi en mutlu eden gıda bitter çikolata. Kakao oranı yüksek olan bitter çikolatalar, kakaodan dolayı flavanoller ve antioksidan bakımından zengin oluyor. Bu bileşenler de cildin pürüzsüz olmasına etki ediyor. Bu sebeple günde 28 grama kadar bitter çikolata tüketmek cilt sağlığı açısından faydalı.

Domates

İçerdiği likopen sayesinde antioksidan görevi gören domates, cildin yaşlanmasına engel oluyor. Kırışıkların azalmasını sağlarken güneş ışınlarının zararlarına karşı da koruyan domates, sağlıklı bir cilt için tüketilmesi gereken gıdalar arasında.