Cildimizi güneş kremi gibi koruyan gıdalar!

Cildimizi güneş kremi gibi koruyan gıdalar!
Cildimizi güneş kremi gibi koruyan gıdalar!

Yazın zararlı güneş ışınlarından korunmanın günümüzde ne denli önemli olduğunu bilmeyen kaldı mı? Pek sanmıyoruz. Ancak dışarıdan her ne kadar yüksek faktörlü güneş koruyucularla olaylara müdahale etmeye çalışsak da, güneş ışınlarının verdiği zararı en aza indirmek için beslenme rutinlerimize de dikkat etmemiz gerektiğini söyleyelim. Güneş ışınlarının verdiği zararı azaltan gıdaları özellikle de yaz aylarından beslenme rutinlerinizden eksik etmeyin.

İÇİNDEKİLER

Karpuz

Bol miktarda su içeren karpuz yaz aylarının en sevilen meyvelerinden biri. Bol miktarda likopen içeren karpuz UVA ve UVB radyonunu emerek, cildi zararlı güneş ışınlarından korur. Kısacası bol miktarda likopen içeren karpuz cildimizi tıpkı bir güneş koruyucu gibi korur.

Somon balığı

Soğuk denizlerde bulunan yağlı balıklarda ve kabuklu deniz ürünlerinde bol miktarda bulunan omega - 3 yağ asitleri vücutta iltihabı azaltırken zararlı güneş ışınlarının cildimize verdiği hasarı da minimuma indirir.

Domates

En az karpuz kadar likopen yönünden zengin olan bir diğer gıda ise domatesin ta kendisi. UV ışınlarının sebep olduğu cilt problemlerini gidermek konusunda da büyük bir rol üstlenen domates, zararlı güneş ışınlarından cildimizi korumak konusunda da güneş kremi görevi görür.

Yeşil çay

Yeşil çay ve siyah çay bilinen en iyi antioksidan kaynaklarından. Ama bu ikili hakkında bilinmeyen bir şey var ki UV ışınlarına karşı cildimizde tıpkı birer güneş kremi görevi gördükleri.

Zerdeçal

Epidermal hücreleri koruyarak UV ışınlarının cildimize verdiği zararı en aza indiren zerdeçalı özellikle de taze olarak tüketmek yazın cildiniz için yapabileceğiniz en doğru yatırımlardan.

Kırmızı meyveler

C vitamini ve polifenol yüklü kırmızı meyveler cildimizi güneş ışınlarının zararlı etkilerinden korur ve cildimizin erken yaşlanmasını engeller.