Cildinizi içeriden parlatan gıdalar!

Cildinizi içeriden parlatan gıdalar!
Cildinizi içeriden parlatan gıdalar!

Cildinize dışarıdan yaptığınız bakımları içeriden yediklerinizle de desteklemeniz gerektiğini ispatlar nitelikte bir yazıyla sizlerleyiz. Artık sadece cildimiz için kullandığımız kremlerle, serumlarla vs. değil yediklerimizle de cilt bakımımızın önemli bir adımını gerçekleştirdiğimizi unutmadan cildimizi içeriden parlatıyoruz...

İÇİNDEKİLER

Limon

Bilinen en zengin C vitamini kaynağı olan limonu dilerseniz salatalarınıza katarak, dilerseniz suyunuza sıkarak, dilerseniz de olduğu gibi tüketerek cildinizin içeriden parlamasını sağlayabilirsiniz.

Yeşil çay

İçinde bulunan peroksit sayesinde ciltte oluşan tahribatı ve renk eşitsizliklerini minimuma indiren yeşil çay, antioksidan özelliğiyle de cilt için oldukça faydalı bir besindir.

Bitter çikolata

İçerisinde bulunan lavanoid ve polifenol cilt bariyerini güçlendirir ve cildinizi beyazlatır. Antioksidan yönünden oldukça zengin olan bitter çikolatayı dozunda tükettiğiniz takdirde cildinizde gözle görülür bir değişiklik fark edeceksiniz.

Süt

Kalsiyum ve laktik asit açısından son derece zengin olan süt, düzenli tüketildiği takdirde cildinizi beyazlatır ve parlaklık kazandırır.

Muz

Anti-aging etkileriyle cilt beyazlamasında son derece etkili bir meyve olan muz bilinen en iyi potasyum kaynaklarından biri olduğundan cildin içeriden parlamasına da yardımcı olur.

Soya

Son zamanların gözdelerinden soya fasulyesi içerisinde bulunan antioksidanlar sayesinde, cildin parlamasına yardımcı olur ve yaşlanmayı engeller.