Cildinizin gerçek dostu asitler! Hangi cilt problemine hangi asit faydalı?

Hangi cilt problemine hangi asit faydalı?
Hangi cilt problemine hangi asit faydalı?

Lokmacığınız bugün cildimizin gerçek dostu asitlerle! Biz cilt bakımı ürünü olarak asitleri kullanmayı gerçekten çok seviyoruz ve deneyimlerimizi de sizlerle paylaşmanın zamanının geldiğini düşünüyoruz. Peki akneye hangi asit iyi gelir? Gözeneklere hangi asit iyi gelir? Cildi en iyi nemlendiren asit hangisidir? Anlatıyoruz!

Akne ve sivilce

Salisilik asit (BHA) ve glikolik asit (AHA), ölü deri hücrelerini temizlemeye ve gözenekleri açmaya yardımcı olabilir. Salisilik asit aynı zamanda yağlı ciltler için de uygun, çünkü gözeneklerin içine girerek yağ birikimini azaltır.

Cilt lekeleri

Cilt tonunu eşitlemeye yardımcı olmak için C vitamini ve azelaik asit kullanılabilir. C vitaminini bazı dermatologlar önermiyor ancak kullanmak istiyorsanız sabah kullanıp 15 dakika sonra üzerine güneş kreminizi sürmenizi öneriyoruz. Glikolik asit ve laktik asit de cilt tonunu düzeltebilir.

Gözenek problemleri

Salisilik asit, gözenekleri temizlemeye ve daraltmaya yardımcı olabilir. Bunun yanında gözenek görünümünü azaltmada en faydalı içeriklerden biri niacinamide!

Kırışıklıklar

Hiyalüronik asit ve retinol, ciltteki nem seviyelerini artırabilir ve kırışıklıkların görünümünü azaltabilir. Retinol aynı zamanda hücre yenilenmesini teşvik eder. Ancak retinolü kullanırken mutlaka bir doktora danışmalısınız çünkü ciltte ciddi yanıklara sebep olabilir. Retinole genellikle en düşük seviyelerle başlanır ve yavaş yavaş artırılır. Sürülürken ise sandviç tekniği uygulanır yani önce nemlendirici sonra retinol sonra tekrar nemlendirici şeklinde!