'Çin hurması' olarak adlandırılan hünnabın faydaları

Çin hurması olarak adlandırılan hünnabın faydaları​
Çin hurması olarak adlandırılan hünnabın faydaları​

Çin hurması olarak adlandırılan hünnap, Güney Asya'nın en gözde meyveleri arasında. Hem taze hem de kuru olarak tüketilen hünnap, içerisinde yer alan birçok vitamin sayesinde antioksidan etki gösteriyor. Tıp alanında da kullanımı oldukça yaygın olan hünnabın faydaları nelermiş merak ediyorsanız okumaya devam edebilirsiniz.

Kan basıncını düzenliyor

Potasyum zengini olan hünnap, damarların genişlemesine yardımcı olarak kan basıncını düzenliyor. Bu sayede tansiyon sorunlarının önüne geçmekte.

Bağışıklık sistemini güçlendiriyor

A ve C vitamini bakımından oldukça zengin olan hünnap, enfeksiyonlara karşı daha iyi savaşabilmemize yardımcı oluyor. Bu sayede hastalıklara karşı bağışıklığımızı güçlendiriyor.

Solunum rahatsızlıklarına iyi gelir

Bromelain maddesi içeren hünnap, solunum sorunlarından olan balgam ve mukusun oluşmasını engelliyor. Ayrıca öksürüğe ve üst solunum yolu enfeksiyonlarına da iyi gelmekte.

Antioksidan etki gösteriyor

Birçok vitamin barındıran hünnap, antiinflamatuar ve antibakteriyel bileşenlere sahip. Bu sayede tükettiğimiz hünnap, vücudumuzda antioksidan etki gösteriyor.

Kanın temizler

Hünnabın içerisinde barındırdığı saponin ve alkaloidler, kanı temizlemekle kalmıyor aynı zamanda zararlı toksinleri vücuttan uzaklaştırıyor.

Stresi azaltır

Kendinizi sık sık kaygılı veya stresli hissediyorsanız kesinlikle tüketmeniz gereken gıdalar arasında hünnap yer alıyor. İçerdiği anksiyolitik özellikler sayesinde zihni rahatlatmakta.

Uykusuzluğu giderir

Vücudumuzda antioksidan etki sağlayan hünnap, uyku kalitesini iyileştirmekle kalmıyor aynı zamanda rahat uykuya geçebilmeyi sağlıyor.