Çin kestanesi nasıl ayırt edilir?

Çin kestanesi nasıl ayırt edilir?
Çin kestanesi nasıl ayırt edilir?

Havaların soğumasıyla birlikte pazarlarda, marketlerde ve yol kenarlarında görmeye başladığımız kestaneler, iri halleriyle 'Al beni' diyor. Ancak maalesef çok iri olan bu kestaneler aslında hayvan yemi. 'Nasıl olur bu Lokmacığım?' diyorsanız gelin açıklayalım.

Son zamanlarda iri satılan kestaneleri hepimiz görmüşüzdür. Hatta bazılarımız almış ancak beklediğimiz lezzeti bulamamışızdır. İşte iriliğine ve fiyatının uygunluğuna aldanarak aldığımız bu kestaneler, Çin kestanesi olarak adlandırılan türden. Bu tür kestaneler insanların yemesi için uygun olmadığından hayvan yemi olarak kullanılıyor. İçerisinde toksin maddeler barındıran bu kestane türü, zehirlenmeye bile yol açabiliyor. Peki Çin kestanesi normal kestaneden nasıl ayırt edilir hadi gelin bakalım.

Daha iridir

Yerli kestaneye göre daha iri olan Çin kestanesi, bombeli bir görünüme sahip.

Serttir ve soyulmaz

Bizim yerli kestanelerimiz pişince yumuşar ve lokum gibi olur ancak Çin kestanesi piştikten sonra bile sert kalır ve kolayca soyulmaz.

Kabuğu koyu renktir

Bir elinize yerli bir elinize de Çin kestanesi aldığınızda renklerinin farklı olduğunu anlayabilirsiniz. Çin kestanesinin rengi daha koyu olduğu gibi ayrınca kabuğu da sert oluyor.

Tepe kısmı pamukludur

Çin kestanesinin tepe kısmı daha az damarlı ve pamuklu bir görünüme sahiptir. Ayrıca tepe kısmı yerli kestanelere göre daha geniştir.

Piştiğinde köpürür

Bütün Çin kestanelerinde köpürme olayı gerçekleşmese de içerisinde toksin madde çok olan Çin kestaneleri pişerken beyaz köpükler çıkartıyor. Eğer böyle bir kestaneye denk gelirseniz kesinlikle tüketmemeniz gerekiyor.