Çok da kafaya takmamak lazım: Yiyeceklerle ilgili yaygın 13 batıl inanç

Batıl inanışlar
Batıl inanışlar

Dünyanın hemen her yerinde çeşitli batıl inançlar var. Bunların büyük bir kısmını ise yiyecekler oluşturuyor. Daha doğrusu doğrudan yiyeceklerin temel alındığı batıl inançların sayısı oldukça fazla. Çatal ya da bıçak düşürmek; ladese tutuşmak, çift sarılı yumurta yemek ve ekşi üzüm yemek gibi farklı batıl inanışlar var. Bunlar arasından 13 tanesini sizler için seçtik.

Yıllardır büyüklerimizden duyduğumuz yiyeceklerle ilgili birçok farklı inanışa şahit olduk. Hem ülkemizde hem de dünyada oldukça yaygın olan bu batıl inançlar; kimilerine göre tamamen hurafelerden oluşur kimine göre ise bir dayanağı var ve gerçektir. İnanıp inanmamak konusunu bi kenara bırakarak dünyanın birçok yerinden farklı örnekleri derlediğimiz yazımızda sizler için bir liste hazırladık. Her birine şaşıracağınız bu inançlar için şimdiden keyifli okumalar! Buyrun yazımıza :)

Çatal ya da bıçak düşürmek

Batıl inançlar
Batıl inançlar

Listenin ilk sırasına aldığımız bu batıl inanç birçok ülkede yaygın şekilde bilinmektedir. Biz kendi ülkemizde çok fazla rastlamasak da dünyada oldukça popülerdir. Eğer o gün evinizde çatal düşürdüyseniz kadın bir misafir geleceğine inanılır. Eğer düşen bir bıçaksa evinize gelen misafir erkektir.

Yer fıstığı yemek

Batıl inançlar
Batıl inançlar

Özellikle Avrupa’da oldukça yaygın olan bu inanışa göre yer fıstığı yemek kötü şans getiriyormuş! Evet yanlış okumadınız… Bir yarışmaya katılacak ya da performansınızı gösterecek önemli anlardan önce yer fıstığı yemek başarısız olacağınıza, şansın sizden yana olmayacağına işaretmiş…

Ladese tutuşmak

Batıl inançlar
Batıl inançlar

Geldik ülkemizde de oldukça popüler olan bir batıl inanca. Sadece bize özgü olmayan ladese tutuşmak İngiltere ve Amerika’da da tercih edilen bir eğlence biçimi. Bizdeki gibi tam olarak iddiaya tutuşmak şeklinde olmamaktadır. Lades kemiklerinin uzun kısmı kime çıktıysa şanslı taraf o demektir!

Yemeği bol tuzlu yapmak

Batıl inançlar
Batıl inançlar

Evet yanlış okumadınız yemeği bol tuzlu yapmak aslında bir batıl inanışın getirisi. Biraz daha kuzeye giderek Rus inanışlarına bir göz atıyoruz. Buna göre aşkın bir göstergesi olarak yemek ne kadar tuzlu olursa aşkta o derece güçlüymüş. Normalden daha fazla tuzlu yapılan yemekler aşkın bir göstergesi!

Sütü çaydan önce koymak

Batıl inançlarn
Batıl inançlarn

Çay ile süt beraber içen ülkelerde özellikle İngiltere’de çokça yaygın olan bir batıl inançtayız. Eğer çayınızın sütü ilk olarak koyarsanız evlilik teklifi alırken zorlanacağına inanılmaktadır. Bazı yerlerde inanış daha da tırmanarak asla evlenemeyeceğinize dair inançlar da mevcuttur. Aman bizden söylemesi çayınıza sütü en son koyun : )

Tuzun dağılması

Batıl inançlar
Batıl inançlar

Tuzla ilgili bir inanç daha var sırada. Eğer mutfakta tuz dağılırsa o gün uğursuzluk ve şanssızlık getireceğine inanılmaktadır. Aman tuz serperken yine de dikkat : )

Çift sarılı yumurta kırmak

Batıl inançlar
Batıl inançlar

Yumurta birçok toplumda şans ile bağdaştırılmıştır. Rusya’da ise çift sarılı yumurta kırmak güzel günlerin habercisi olduğuna inanılmaktadır. Aynı zamanda çift sarılı yumurta kırarsanız ikiz çocuk sahibi olacağına da inanılır. Bizden söylemesi.

Ekşi üzüm yemek

Batıl inançlarn
Batıl inançlarn

Güney Amerika’da bir ritüel haline gelmiş batıl inanç ise her yeni yıla girerken 12 adet üzüm yemek… 12 adet üzüm 12 tane ayı temsil etmektedir. Eğer yenilen üzümlerden ekşi olan varsa o ayın kötü geçeceğine, eğer tatlılarsa güzel geçeceğine inanılmaktadır.

Portakal vermek

Batıl inançlar
Batıl inançlar

Asya’daki batıl bir inanca göre aşık olmak çok kolay! Eğer birini çok seviyorsanız ve onunda size aşık olmasını istiyorsanız portakal vermeniz yeterli. Hem ona olan aşkınızı söylemiş olur hemde karşı tarafın size aşık olmasını sağlarsınız.

Soğan pişirmek

Batıl inançlar
Batıl inançlar

Bu batıl inanç ise Avrupa ve Amerika’da yaygındır. Bu inanışa göre her ev kötü bir ruha sahiptir. Bu evleri kovmak içinse soğanları hafif pişirip cam kenarına koyarak onları uğurlayabilirsiniz.Kötü ruh kovucu pişmiş soğanlar bu derde de deva!

Acı biber vermek

Batıl inançlar
Batıl inançlar

Bir diğer inanışa göre arkadaşınıza acı biber vermek tartışmanıza ve aranızın açılmasına işarettir. Latin Amerika ülkelerinde oldukça yaygın olan bu inanışa göre biberler ne kadar acıysa ilişkilerin bozulma ihtimali de o kadar fazlaymış. Siz yinede arkadaşlarınızla yemek yerken acı biberden uzak durun.

Noodle’ı kesmeden yemek

Batıl inançlar
Batıl inançlar

Uzun yaşamın sırrı işte bir batıl inançta gizli. Evet uzak doğuda uzun yaşayan Çin halkına göre bu işin sırrı noodle yerken onları asla kesmemek. Tek seferde hüpleterek yediğiniz noodlelar uun ömründe sırrı oluyor. Eğer keserek yerseniz ömrünüzde kısalacaktır aman dikkat.

Kahvenin baloncuğunu içmek

Batıl inançlar
Batıl inançlar

Evet geldik son batıl inancımıza. Uzakdoğu kültürüne göre kahvenin üzerinde oluşan baloncukları söndürmeden çay kaşığıyla içmek o ölçüde para kazanacağınıza işaretmiş.Ne kadar çok köpük o kadar çok para : )