Çorbanın kesilmemesi için ne yapmak gerekir?

​Çorbanın kesilmemesi için ne yapmak gerekir?
​Çorbanın kesilmemesi için ne yapmak gerekir?

İster yaz olsun, ister kış olsun sofrasından çorba eksik olmayanlara selam olsun... Yazın soğuk versiyonuyla, kışın sıcak versiyonuyla her daim ilk tercihlerimizden biri olan yoğurtlu çorbalarla arası iyi olan herkes buraya! Yoğurtlu çorba severlerin derdine derman olmaya geldik. Çorbanın kesilmemesi için ne yapmak gerekir? Hepsi Lokma'da!

İÇİNDEKİLER

Çorba neden kesilir?

- Çorba kesilmesinin en büyük nedenlerinden biri çorba yapımında kullanılan malzemelerin bayat olmasıdır. Ekşimeye başlamış yoğurt, raf ömrünü doldurup bozulmaya başlamış un ve bayat yumurta... Yoğurtlu çorba yaparken bu üç ana malzemenin taze olmasına dikkat!

- Çorbam neden kesiliyor? Diye düşünenlerin en yaygın düştükleri bir diğer hata ise şu: Çorbanız çok sıcak lakin terbiyeniz çok soğuksa malzemeler homojenize olmadan çorbaya eklendiği takdirde çorba kesilir.

- Yoğurtlu çorbaların olmazsa olmazları çorba terbiyeleri... Peki çorba terbiyesi çorbaya ne zaman eklenmeli? Terbiyeyi çorbaya yavaş yavaş eklemek yerine direkt olarak eklemek çorbanızın kesilmesine sebep olur.

Çorbanın kesilmemesi için ne yapmak gerekir?

- Yoğurtlu çorbaların olmazsa olmazı nedir? Diye soracak olsak şüphesiz ki vereceğiniz ilk cevap terbiyesi olurdu. İşte yoğurtlu çorbanın olmazsa olmaz ana malzemelerinden yaptığımız terbiyesinde kullandığımız yoğurt, yumurta, un ve limonun taze olmasına dikkat etmenizde fayda var.

- Çorba terbiyenize unu eklerken eleyerek eklemeniz ve tüm malzemeleri homojenize bir halinceye dek çırpmanız çorbanızın kesilmemesi için yapılabilecek en doğru şeylerden biri.

- Çorba terbiyesinin ve çorbanın ısıları mutlaka birbirine eşit olmalı. Çorba terbiyeniz sıcak, çorbanız soğuk olursa terbiyesini eklediğiniz takdirde çorbanız kesilir.

- Çorba terbiyenizi çorbanın içerisine bir kepçe yardımıyla karıştırarak yedirin. Böylelikle terbiyeniz kesilmeden çorbanızın içerisine eklemiş olacaksınız.

- Çorba terbiyenizi çorbaya eklerken sakın ola ki içerisine tuz eklemeyin. Terbiyenizi çorbaya eklediğiniz aşamada tuz eklemek çorbanızın kesilmesine sebebiyet verebilir.