Çözdürülmüş tavuk tekrar dondurulur mu?

Çözdürülmüş tavuk tekrar dondurulur mu?
Çözdürülmüş tavuk tekrar dondurulur mu?

Tavuk eti çabuk bozulabilen bir yiyecek olduğu için birçoğumuz fazla tavuğu derin dondurucuda saklıyoruz. Ancak bazen derin dondurucudan çıkardığımız tavuklar fazla geldiğinden yarısını tekrar dolaba koyuyoruz. Peki yaptığımız bu işlem gıda güvenliği açısından ne kadar doğru hadi gelin bir bakalım.

Tavuğun içerisinde yer alan salmonella bakterisi birçok hastalığa hatta ölüme bile sebep olabiliyor. Bu sebeple tavuk dikkat edilerek yenmesi ve saklanması gereken gıdaların başında geliyor. En yaygın görülen zehirlenme vakaları da yine tavuktan olduğu için birçoğumuz tavuklarımızı derin dondurucuda saklayarak bakteri oluşmasını yavaşlatıyor ve bozulmasını uzun süre erteliyoruz. Ancak derin dondurucuda saklanması tavuğun üzerindeki bütün tehlikenin geçtiği anlamına gelmiyor. Tavuğu dolaptan çıkardığınız zaman nasıl çözdürdüğünüz asıl en önemli nokta. Tabi birde fazla gelen tavuk var ki bunun geri dondurucuya girip girmeyeceği de yine sizin çözdürme yönteminizle doğrudan orantılı!

Tavuğu güvenli çözdürmeniz için üç yöntem var. Bunlardan ilki buzdolabında 4 derece gibi bir sıcaklıkta yavaş yavaş çözdürmektir. İkinci yöntem ise donmuş olan tavuğu soğuk suyun içerisinde bekleterek buzların erimesini sağlamaktır. Bizim pek önermediğimiz son yöntem ise mikrodalga fırında çözdürme. Bu çözdürme yöntemleri arasında buzdolabında çözdürme yöntemini kullanırsanız eğer tavuğu tekrar dondurabilirsiniz. Ancak burada dikkat etmeniz gereken nokta ise bu tavuğun uzun süre beklemiş olması.