Daha az alışveriş yapmak istiyorsanız kahve içmeyin!

Daha az alışveriş yapmak istiyorsanız kahve içmeyin!
Daha az alışveriş yapmak istiyorsanız kahve içmeyin!

Kahve severler için kahve içmenin yeri ve zamanı yok. İster alışverişte olsunlar isterlerse evde mutlaka gün içerisinde kahve içerler. Ancak yapılan araştırmalar alınan kafein miktarının alışveriş davranışlarımız üzerinde büyük etkisi olduğuna vurgu yapıyor. ''Peki kahve içmek nasıl alışveriş eğilimlerimizi etkiliyor?'' Diyorsanız hadi gelin daha ayrıntılı bakalım.

Günün her saati hiç sıkılmadan içtiğimiz kahve, daha fazla alışveriş yapmamızı sağlayabilir mi? Evet, yapılan araştırmalar bunu doğruluyor. Bir grup bilim insanına göre kahve tüketimi alışveriş eylemini etkiliyordu. Bu sebeple Güney Florida Üniversitesi tarafından bu konu hakkında bir araştırma yapıldı.

Yapılan bu araştırmada kafeinin alışveriş yaparken bizleri nasıl etkilediği üzerine bir inceleme yapıldı. Bu inceleme için İspanya'da bir alışveriş merkezi önünde bir grup insana kahve, bir grup insana ise kafeinsiz bir içecek verilerek alışveriş davranışları gözlemlendi. Yapılan bu deney sonucunda kahve içen kişiler, kafeinsiz içecek içenlere göre ortalama 39 euro daha fazla alışveriş yaptı. Bunun sonucunda ise alışveriş öncesi veya alışveriş esnasında içilen kahvenin satın alma eylemlerimize yansıdığı kesinleşti. Ayrıca bu satın alma eylemi gıda veya mutfak ürünleri gibi kategorilerde değil de genellikle dekoratif ürünlerde gerçekleşmesi ayrıca dikkat çeken bir başka konu oldu. Bunun sebebi ise içilen kahvenin uyarıcı görevi görerek daha enerjik hissetmeye ve buna bağlı olarak daha fazla hedonik ürünler almaya yardımcı olması olarak bilimsel açıdan açıklandı.