Daha önce görmediğiniz 7 meyve

​Daha önce görmediğiniz 7 meyve
​Daha önce görmediğiniz 7 meyve

İnternetin yaygınlaşmasına bağlı olarak oluşan toplumlararası iletişim hiç kuşkusuz en çok yemek kültürüne yansıyor. Bir ülkede yetişen sebze ve meyve diğer ülkede hiç olmamasına rağmen biliniyor hatta ithal ediliyor. Örneğin avokado, muz, mango ve ananas gibi ülkemizde bir döneme kadar adını bile bilmediğimiz bu yiyecekler şimdilerde yetiştiriliyor bile. Ancak hala bilmediğimiz birçok farklı yiyecek bulunuyor. İşte daha önce görmediğinize emin olduğumuz o meyveler.

Bael

Hint Yarımadası ve Sri Lanka'da yetişen bael, hoş bir kokuya sahip. Tadıyla gül marmelatını anımsatan bu meyve, Hindistanlılar tarafından kutsal sayılıyor. Bu yüzden çöp olmasını istemeyen Hintliler baeli hem yaş hem de kurutarak tüketiyor.

Çerimoya

Aslen Güney Amerikalı olan çerimoya meyvesi, Ekvatora yakın yüksek yerlerde rahatlıkla yetişebiliyor. Depresyondan göze kadar birçok fayda sunan bu meyve, tatlı bir tada sahip. Ancak bu meyveyi yerken dikkatli olmalısınız çünkü dış kabuğu elde leke bırakıyor.

Mamme

Jamaika'nın en popüler meyvelerinden biri olan mamme, salatalardan dondurmalara kadar ülkede hemen hemen her yiyeceğin içine giriyor. Biraz mango biraz şeftali karışımı bir tada sahip olan mamme, Amerika kayısısı olarak da isimlendiriliyor.

Rambutan

Uzak Doğu'da meyvelerin kralı olarak anılan rambutan, deniz kestanesine benzer bir görünüme sahip. Malezya ve Endonezya'da yetişen bu meyve, acı ve asidik tadından dolayı genellikle pişirilerek tüketiliyor.

Cocona

Güney Amerika'da yetişen cocona, kırmızı, turuncu ve sarı renkte olabiliyor. Limon ve domatesin karışımında bir tada sahip olan cocona, sade yenebildiği gibi salatalarda da çok fazla tercih ediliyor.

Jabuticaba

Ağacın dallarında değil gövdesinde yetişen bu meyve, Brezilya nehir kenarlarında yetişiyor. Dikildikten 20 yıl sonra meyve verdiği için bulunması zor olan jabuticaba, çok değerli olduğu için reçeli yapılarak saklanıyor.

Safou

%47'si yağdan oluşan safou, Afrika'da yetişiyor. Afrika armudu olarak da adlandırılan bu meyve, mor ve koyu mavi renge sahip. Pişirilmek istendiğinde tereyağı gibi eriyen bu meyve, çiçek açtıktan 5 ay sonra oluşuyor.