Deprem çantasında bulunması gereken gıdalar

deprem çantasında olması gereken yiyecekler
deprem çantasında olması gereken yiyecekler

Dün yaşadığımız deprem çoğumuzu derinden etkiledi. Başımıza her şeyin gelebileceğini hatırladığımız bir geceden sonra önlem için gerekli hazırlıklarımızın tam olduğundan emin olmalıyız. Deprem çantası hazırlamamış olanlar bugün hemen hazırlasın! Biz hangi yiyecekler deprem çantasına konur? sorusunun cevabını verdikten sonra deprem çantasına diğer konulması gerekenlerin de listesini yazacağız!

İÇİNDEKİLER

Su

En önemli yaşam kaynağımız elbette su. Deprem çantasına eklenmesi gereken ilk şey de su olmalı. Tek ve büyük bir şişe değil küçük küçük 5-6 şişe koymanızı öneririz. Tek bir şişenin patlayıp tüm suyun ziyan olma olasılığı yüksek!

Protein bar

İster paketli alın isterseniz evde kendiniz yapın, ancak bu ürünleri paketli koymak daha mantıklı çünkü son kullanma tarihleri için uzunca bir süre var. Bu protein barlar hem uzun süre tok tutma özelliğine sahip hem de tüketmesi oldukça kolay.

Kuru meyveler

Gün kurusu, kuru kayısı, kuru erik ve üzüm... Bunlar gerçekten hayat kurtarır! Uzun süre dayanırlar ve gerçekten bozulmazlar. Bir öğünü bile rahatlıkla geçirebileceğiniz kuru meyveleri deprem çantasına mutlaka eklemeniz gerektiğini düşünüyoruz.

Lifli bisküviler

Lifli bisküviler hem tok tutar hem de bağırsaklarınızda ekstra bir hareketlilik oluşturmaz. Deprem sonrasında ilk 72 saat oldukça önemlidir. Karnımızın doyması kadar bağırsaklarımızı da düşünmeliyiz. Lifli bisküvileri deprem çantanızdan eksik etmeyin.

Tahin Pekmez

Hazır paketlileri bulunduğu gibi kendiniz de vakumlu bir kaba koyarak muhafaza edebilirsiniz. Deprem sonrasında enerji ihtiyacınız olursa tahin pekmez karışımına yönelebilirsiniz. Üstelik bir kaşığı bile yeterli gelecektir o sebeple çevrenizdekilerle de paylaşabilirsiniz. Eğer soğuk bir gündeyseniz vücut sıcaklığınızı da yükseltecektir.