Dişlerimizi koruyalım: Dişleri en çok zarar veren gıdalar!

Dişleri en çok zarar veren gıdalar
Dişleri en çok zarar veren gıdalar

Diş sağlığına en çok zarar veren 10 gıda ile karşınızda Lokmacığınız! İnci gibi beyaz, sapasağlam dişleri için uzak durmamız gereken o gıdaları tanıyıp da bundan böyle kendilerini minimum seviyede tüketmeye var mısınız? Bundan böyle daha sağlıklı dişler için bu gıdalardan uzak duruyoruz!

İÇİNDEKİLER

Limon

Dişlere en çok zarar veren gıdalar listemize, bol limonlu salata ile arası iyi olanları epey üzecek o maddeyle başlayalım... PH'ının 2-3 arasında olmasından dolayı yüksek asidik özelliğe sahip olan limon dişlerimizin en büyük düşmanlarından biri. Limon fazla tüketildiği takdirde zamanla diş minemizi aşındırarak ağız ve diş sağlığımızı zarar verir. Bu nedenle limonu her daim ölçülü tüketmekte fayda var.

Kola

Her yemeğin yanında kola içenlere kötü bir haber! Belki de uzun süredir boğuştuğunuz diş problemlerinizin ana sebebi her gün sofralarınızdan eksik etmediğiniz kolanın ta kendisidir? Asitli içecekler dendiği vakit akla ilk düşenlerden biri olan kola sitrik asit, fosforik asit ve yüksek miktarda şeker içermesi sebebiyle diş sağlığını tehdit eden gıdaların başında yer alıyor.

Jelibon

Çocukluğumuzdan beri vazgeçmesi epey zor alışkanlıklarımızdan biri olan jelibon da dişlerimizin gizli düşmanlarından biri. Küçükken büyüklerimizin 'çok yeme dişlerin çürür' listesinin üst sıralarında yer alan jelibon bol miktarda şeker ve sitrik asit içerdiğinden diş sağlığımızı tehdit eden gıdaların başında yer alıyor.

Kuru meyveler

'Hadi jelibonu anladık da jelibonun sağlıklı birer alternatifi olarak görüp tükettiğimiz kuru meyveler de mi Lokmacım?' diyenleri duyar gibiyiz... Evet, kuru meyveler de. Sert ve yapışkan bir yapıya sahip olan kuru meyveler yapışkanlıkları sebebiyle ağız içinde daha uzun süre durduklarından her kuru meyve tüketimi sonrası dişlerinizi güzelce fırçalamayı unutmayın!

Beyaz ekmek

Her öğününde ekmekten vazgeçemeyenler buraya... Beyaz ekmekle araya mesafe koyma vakti gelmiş olabilir mi? Karbonhidrat yönünden oldukça zengin olan ve yerken genellikle dişlerimizin arasına giren beyaz ekmek asit ve şeker oluşumuna sebep olduğundan diş sağlığımız tehdit eden gıdaların listesinin en tehlikeli gıdalarından biri.

Meyve suları

Aslında vücudumuza oldukça yararlı olduklarını düşünerek tükettiğimiz meyve sularının diş sağlığımız tehdit ettiğini bilseniz tercihiniz yine aynı olur muydu? Uzun ve keyifli kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi olan meyve suları PH dereceleri genel itibariyle 2-3 arasında olması sebebiyle tıpkı kola gibi dişlerimizin en büyük düşmanlarından.