Doğanın gizli kahramanları: Doğal ağrı kesici yiyecekler

Doğal ağrı kesici yiyecekler.
Doğal ağrı kesici yiyecekler.

Ağrılarınızı ilaç kullanmadan hafifletmek ister misiniz? Doğal ağrı kesici yiyecekler, hem lezzetli hem de sağlıklı olmalarıyla ilaçlara alternatif oluyor. ''Peki doğal yollarla bu ağrıları azaltmanın veya yok etmenin bir formülü yok mu Lokmacığım?'' diye soruyorsanız, elbette var. İşte, ağrılarınızı hafifletmek için kullanabileceğiniz doğal yiyecekler.

Hemen hemen hepimiz, hayatın koşuşturması arasında gün sonunda ağrılarla baş etmek zorunda kalıyoruz. Bu sebeple çok fazla tükettiğimiz ağrı kesici ilaçlar ise ne yazık ki vücudumuza zarar veriyor. Doğanın bizlere sunmuş olduğu doğal ağrı kesicilere gelin bir göz atalım.

Sarımsak

''Sarımsağın en bilindik özelliği ne?'' desek birçoğumuz doğal antibiyotik olduğunu söyleyecektir. Özellikle kas ve kemik ağrısı çekenlerin günde 2-3 diş kullanması gereken sarımsak, doğal yollarla ağrı kesmede en etkili yiyeceklerden biri.

Zencefil

Mide ağrısı çekenler için harika bir önerimiz var. Sindirim sistemini rahatlamasıyla bilinen zencefil, mide kramplarından regl sancısına kadar birçok ağrıyı yok ediyor. Ayrıca yapılan araştırmalar, kronik diz ağrısı sorunlarında da zencefilin etkili olduğu yönünde.

Kahve

Lokmacığınızın en sevdiği içecekler arasında yer alan kahve, sadece ayılmak için değil aynı zamanda ağrıları azaltmak içinde kullanıyor. Özellikle yoğun geçen günlerde oluşan baş ağrısını azalmanın en lezzetli yolu olan kahve, aşırıya kaçılmadığı sürece birçok fayda sağlıyor.

Kabak çekirdeği

Migren ağrılarından bunalanlar buraya! Doğal yollarla migren ağrısını azaltmak isteyenlere önerebileceğimiz kabak çekirdeği, düzenli tüketildiğinde oldukça etkili. Ayrıca magnezyum eksikliğinizi de gideren bu kuru yemiş, her gün tüketilmesi gereken yiyecekler arasında.

Kırmızı üzüm

İçerisinde yüksek miktarda resveratrol içeren kırmızı üzüm, kıkırdak hasarından dolayı oluşan sırt ağrısına iyi geliyor. Özellikle daha koyu renklere sahip olan kırmızı üzüm, sırt ağrılarını azaltmada daha etkili.

Papatya

Sakinleşmek istediğimizde başvurduğumuz papatya, yüzyıllardır kullanılan en etkili doğal ağrı kesicilerden biri. Sinir sistemini rahatlatan ve kas gevşetici özelliğe sahip olan papatya, bizlerin de yoğun günlerde tercih ettiği bitki çayları arasında yer alıyor.

Söğüt kabuğu

Söğüt kabuğu, ''doğal aspirin'' desek hala aspirin ilacını kullanmaya devam eder miydiniz? Salisilik aside dönüşen bileşeni, vücutta aspirin görevi görse de onun gibi mideye zarar vermiyor. Bu sebeple her gün aspirin tüketenlere Lokmacığınız söğüt kabuğunu öneriyor.

Karanfil

Diş ağrısı yaşayan herkes ömründe bir kere bile olsa karanfille ağrıyı azaltmayı denemiştir. İlaç olarak kullanılan ağrı kesicilerin içerisinde bile yer alan karanfil, öjenol içerdiği için diş ağrısında evde kullanılacak en iyi yöntem.

Şeytanın pençesi kökü

Güney Afrika bitkisi olan şeytanın pençesi kökü, doğal ağrı kesiciler arasında ilaçlar kadar etkili bir bitkidir. Bizlerin de dikkatini çeken şeytanın pençesi kökü, birçok farklı ağrıyı azalttığından dolayı denenmesi gereken bitki çayları arasında.

Ada çayı

Sinirsel baş ağrısı çekenlere önerebileceğimiz ada çayı, stresi azaltarak rahatlamanıza yardımcı oluyor. Bununla da sınırlı kalmayan ada çayı, boğaz ağrılarını azaltmasıyla da favorilerimiz arasında.