Bu yiyecekleri derin dondurucudan uzak tutun!

​Bu yiyecekleri derin dondurucudan uzak tutun!
​Bu yiyecekleri derin dondurucudan uzak tutun!

Besinleri bozulmadan uzun süre saklayabilmemize yardımcı olan derin dondurucular, hayatımızı kolaylaştıran aletlerin başında geliyor. Özellikle yoğun hayat temposuna sahip olan insanlar için daha pratik olan derin dondurucular önceden hazırlanmış besinlerin çözüldükten sonra yemek hazırlamayı daha da kolaylaştırdığı bir gerçek. Ancak hemen hemen her besini derin dondurucuya atsak da bazı gıdaların derin dondurucuya girmemesi gerekiyor. İşte o gıdalar...

Yoğurt

Yoğurdu fazla aldığınızda bozulmaması için buzluğa atıyorsanız eğer bu alışkanlığınızdan vazgeçmeniz gerekiyor. Çünkü yoğurt derin dondurucudan çıktıktan sonra bütün yapısını kaybedecektir. Ancak "ben tariflerimde kullanacağım Lokmacığım" derseniz tabi yine dondurucuda saklayabilirsiniz.

Kahve

"Ben tam bir kahve bağımlısı olduğum için paketler bozulmasın diye derin dondurucuda saklıyorum." diyorsanız bu yazımızdan sonra alışkanlığınızı bırakacağınıza eminiz. Çünkü derin dondurucuda saklanan kahve bütün aromasını kaybedeceği gibi aynı zamanda dolabında bütün kokusunu kendisine çekecektir. Bu sebeple kahvenizi derin dondurucuya koymamak için az miktarlarda almanızı tavsiye ediyoruz.

Sulu sebzeler

Sulu sebzeler olarak sayabileceğimiz salatalık, kereviz, marul, soğan ve biber gibi gıdaların da buzdolabında saklanamaması gerekiyor. Çünkü saydığımız bu sebzelerin içerisinde en az %95 oranında su bulunuyor ve derin dondurucuya girince bu su donarak sebzenin tüm formunun bozulmasını sağlıyor.

Peynir

Peynir de yine derin dondurucuda bekletmemeniz gereken gıdalardan biri. Evet derin dondurucuda peyniriniz bozulmayacaktır ancak bütün formunu kaybedecektir. Bu sebeple peyniri tariflerde kullanmayacaksanız buzluğa atmanızı önermiyoruz.

Kızarmış yiyecekler

Yiyecekleri kızarttıktan sonra arttıysa veya pratiklik olsun diye önceden kızartıp buzdolabına atmak istiyorsanız bu alışkanlığınızdan vazgeçmeniz gerekiyor. Kızartılmış yiyecekler çözdürüldükten sonra ısıtılması gerektiği için tekrarlanan bu işlem kanserojen maddelerin ortaya çıkması için zemin hazırlıyor.