Dünyadan pilav çeşitleri

Dünyadan pilav çeşitleri
Dünyadan pilav çeşitleri

Pilavdan asla vazgeçemeyenleri şöyle alalım! Şehriyeli pirinç pilavından sıkılanlar için şimdi sıra dünyadan pilav çeşitlerini keşfetmekte. Tahdig, risotto, paella, Özbek pilavı... Klasik pilav tariflerine küçük bir mola, şimdi sahnede: Dünyadan pilav çeşitleri!

İÇİNDEKİLER

Tahdig - İran

İran mutfağının en geleneksel lezzetlerinden biri olan tahdig ile tanışmaya hazır mısınız? Ne yaparsa yapsın pilavın dibini her daim tutturanların pek seveceği tahdig üstü çıtır çıtır altı yumuşacık enfes bir pilav tarifi. Kelime anlamı olarak da tencerenin dibi anlamına gelen tahdig basmati pirinçten yapılır. Ve aromasını safran, zerdeçal ikiisinden alır.

Gohan - Japonya

Türkler için ekmek neyse Japonlar için gohan o desek yanlış olmaz... Sabah, öğle, akşam fark etmeksizin her öğünde Japonların sofralarında kendine yer bulan gohan yağsız ve tuzsuz yapılan lapa bir pilav türü. Sade bir pilav çeşidi olan gohan adını da bu sebeple Japonca pirinç anlamına gelen gohandan alır.

Keşmir pilavı - Hindistan

Kashmiri pulao nam-ı diğer Keşmir pilavı... Bollywood filmlerinden de oldukça yakından tanıdığımız Hint mutfağının en sevilen lezzetlerinden biri olan Keşmir pilavı, içerisindeki kuruyemişler, meyveler ve baharatlarla birden fazla lezzetin bir araya gelerek enfes bir tarifte nasıl buluşabileceğinin en güzel ispatlarından biri.

Özbek pilavı - Özbekistan

Her ne kadar Özbek pilavı olarak dünyaya nam salmış olsa da Türkmenlere göre Türkmenistan'a, Özbeklere göre Özbekistan'a ait bir pilav türü olan Özbek pilavının içinde yok yok. Kuş üzümünden, havuca, etinden, soğanına içinde birçok şeyin bulunduğu Özbek pilavı mutlaka deneyimlenmesi gereken lezzetlerden biri.

Paella - İspanya

İspanyol mutfağının en sevilen lezzetlerinden biri olan paella, Katalanların milli yemeği sayılabilir. İçinde bolca deniz mahsulü bulunan paella 'denizden babam çıksa yerim' diyenler için oldukça ideal bir pilav çeşidi. İtalyan risottonun İspanyol kardeşi paellayı mutlaka deneyin!

Risotto - İtalya

Pirinç pilavını her daim lapa yapanlar buraya! Lapa kıvamıyla herkesin damak tadına hitap etmese de sevenleri için İtalyan risottonun püf noktasını da verelim: Arborio pirinç... Leziz bir risotto için malzeme seçimi en önemli aşamalardan biri. Bu sebeple arborio pirinç seçmek oldukça önemli.