Dünyanın en iyi mutfakları açıklandı!

Dünyanın en iyi mutfakları açıklandı!
Dünyanın en iyi mutfakları açıklandı!

Dünyanın farklı ülkelerinden tüm yemek trendlerini takip eden Taste Atlas, 2023'e girmemize sayılı günler kala geçtiğimiz hafta dünyanın en iyi geleneksel mutfaklarını açıkladı. Türk mutfağıyla birçok ortak lezzetin bulunduğu Yunanistan 2.sırada yer alırken, Türkiye'nin 7.sırada yer almasının tepki çektiği bu listede dünyanın en iyi 10 geleneksel mutfağı sizlerle!

İÇİNDEKİLER

İtalya

Pizza ve makarna çeşitleriyle tüm dünyaya adını duyurmayı başarmış İtalya, bir yemek ve gastronomi kültürü sayfası olan Taste Atlas tarafından hazırlanan bu listede ilk sırayı göğüslemeyi başardı.

Yunanistan

Dolmadan, cacığa, baklavadan, kebaba Türk mutfağıyla birçok ortak lezzete sahip olan Yunan mutfağının 2.sırada yer aldığı bu listede Türkiye'nin 7.sırada yer almasının büyük tepkilere yer açması bizce de pek haksız değil...

İspanya

Tapas, paella, churros gibi lezzetleriyle dünya mutfağına adını duyurmayı başarmış İspanya, dünyanın en iyi geleneksel mutfakları listesinde 3.sırada yerini almayı başardı.

Japonya

Ana hatlarında deniz ürünlerinin bulunduğu Japon mutfağının, dünyanın en geleneksel mutfakları arasında olduğunu düşünecek olursak bu listede Japonya'nın dördüncü sırada olmasına şaşırmamak gerek.

Hindistan

Yemeklerde bol bol baharatın yer verildiği Hindistan mutfağı da dünyanın en sevilen geleneksel mutfakları arasında. Tatlıdan, tavuğa tüm yemeklerinde bolca baharatın yer verildiği Hindistan mutfağı bu listede beşinci sırada yer almayı başarmış geleneksel mutfaklardan biri.

Meksika

Meksika mutfağı denildiği vakit aklına öncelikle taco gelen herkes burada mı? Meksika mutfağının en sevilen lezzetlerinden biri olan taco ile adını tüm dünyaya duyurmayı başarmış Meksika mutfağı dünyanın en iyi geleneksel mutfakları listesinde altıncı sırada.

Türkiye

Ve geldik bu listedeki çok tartışmalı sırasıyla ülkemize... 7 bölgenin farklı lezzetleri ile dünyanın en geleneksel mutfakları arasında gösterilen Türk mutfağı bu listede yedinci sırada yer alması sebebiyle büyük tartışmalara yol açmaya devam edecek gibi duruyor.

ABD

Son 20 yılda dünyayı kasıp kavurmaya başlamış olan fast food kültürünün temellerinin ilk atıldığı yer olarak kabul edebileceğimiz ABD bu listede Türkiye'nin hemen altında yer alınca bu listenin dünyanın en iyi geleneksel mutfakları listesi olup olmadığına emin olamasak da ABD bu listede sekizinci sırada yer alarak bizleri en fazla şaşırtan ülkeler arasında yerini aldı.

Fransa

Yemek özellikle de tatlı kültürüyle dünyada ciddi bir otorite olarak kabul edilen Fransa'nın bu listede dokuzuncu sırada yer almasına şaşıran sadece bizler olamayız değil mi? Kıyır kıyır kruvasanları, birbirinden nefis tatlılarıyla Fransa'nın bu listede daha üst sıralarda olması gerektiğini düşünenler, siz de bizdensiniz...

Peru

Gelelim listede bizi en çok şaşırtan ülkeye... Gelenekselliğini bozmamış, tahrip olmamış olsa da dünya mutfakları arasında adını duyurmayı başaramamış Peru mutfağının Fransa'nın hemen altında yer alması bize kalırsa son derece enteresan.